تأسیسات نظری

محصولات تأسیسات ساختمانی و فنی ایرانی ( عایق الاستومری ، لرزه گیر ، سیستم ساپورت تأسیسات ، فلنج کانال ، انکربولت ، پروفیل گالوانیزه )

تأسیسات نظری

محصولات تأسیسات ساختمانی و فنی ایرانی ( عایق الاستومری ، لرزه گیر ، سیستم ساپورت تأسیسات ، فلنج کانال ، انکربولت ، پروفیل گالوانیزه )

در حوزه فنی و ساختمان سازی ، بخش تأسیسات از بخش های کلیدی و اساسی می باشد. آسایش و رفاه اعضای یک ساختمان به عملکرد صحیح سیستم های تأسیساتی برمی گردد. این سیستم ها شامل انواع تأسیسات سازه ای، فنی، بهداشتی، حرارتی و برودتی می شود.
از این رو در این وبلاگ به بررسی انواع محصولات نوین و قدیمی صنعت و ساختمان مانند عایق الاستومری ، سیستم ساپورت تأسیسات ، پروفیل گالوانیزه ، راد گالوانیزه ، انکر بولت ، فلنج کانال و سیستم لرزه گیر و ... می پردازیم.

عایق پشم سنگ

چهارشنبه, ۲۳ مهر ۱۳۹۹، ۱۱:۳۷ ق.ظ

عایق پشم سنگ

عایق پشم سنگ در اوایل قرن نوزدهم در جزایر هاوایی کشف شد و برای کاشفان بسیار شگفت انگیز بود که می توان این منبع طبیعی را به محصولی غنی سازی کرد که نقش بسیار تاثیرگذاری در زندگی همه انسان ها داشته باشد.

در حالت غنی سازی شده و تولیدی، پشم سنگ مزایای بی نظیری دارد و می تواند مشکلات زیادی در صنعت عایق را حل کند. می توان به طور کلی عنوان کرد که عایق پشم سنگ از ۷ نقطه قوت سنگها برخوردار است که ویژگی منحصر به فردی نیز به آن می بخشد.

 

برخلاف عایق های حرارتی دیگر ، عایق های پشم سنگ جزء عایق هایی است که همزمان برای عایق کاری حرارتی، عایق کاری صوتی و محافظ در برابر آتش استفاده می گردد .

استفاده از عایق های پشم سنگ باعث حفظ انرژی و صرفه جویی در هزینه ها می گردد و به مانند عایق های دیگر در صورت استفاده، دوره بازگشت سرمایه کوتاهی دارد.
این عایق ها در انواع متفاوتی تولید می گردد. به صورت لوله ای، پتویی یا رولی، کناف، فله ای و … می باشد که همین تنوع در شکل تولید باعث بالاتر رفتن دامنه کاربدی می شود و می توان تمام نقاط سازه را عایق کاری کرد .

 

ویژگی های اصلی عایق های پشم سنگ

1. مقاوم در برابر آب

 

2. مقاوم در برابر بخار آب

 

3. مقاوم در برابر ترکیبات شیمیایی و آلی

 

4. دوام بالا در بلند مدت

 

5. عدم سازگاری با رشد باکتری ها و قارچ ها

 

6. قابل بازیافت و استفاده دوباره

 

تفاوت عایق الاستومری و پشم سنگ

وجه تمایز اصلی عایق های الاستومری و عایق های پشم سنگ در ساختار آنهاست.

انواع عایق الاستومری جزء عایق های نسل جدید و مدرن است که دارای ساختاری سلول بسته است، یعنی از محفظه های خالی بسیار ریزی تشکیل شده است. اما عایق پشم سنگ از سنگ ها و فیبرهای معدنی به صورت الیاف دار ایجاد شده است و جزء عایق های سنتی به حساب می آید.
به همین دلیل عایق الاستومری نصب بسیار ساده و سریعتری نسبت به عایق پشم سنگ نیز دارد.

عایق های پشم سنگ بیشتر برای محیطهایی استفاده می شود که فاکتور رطوبت و نفوذ بخار آب زیاد مهم نباشد. البته این موضوع به این معنی نیست که عایق پشم سنگ در برابر رطوبت مقاوم نیست و یا در صورت استفاده در محیط های مرطوب کارآیی خود را از دست می دهد. بلکه نسبت به انواع عایق الاستومری از مقاومت کمتری در برابر رطوبت برخوردار است.

این دو نوع عایق را می توان از بسیاری جهات با یکدیگر مقایسه کرد. در برخی از موارد عایق الاستومری بر عایق پشم سنگ برتری دارد و در برخی دیگر عایق پشم سنگ بر عایق الاستومری برتری دارد. اما بیان این نکته ضروری است که هر دو نوع جزء عایق های حرارتی با کیفیت هستند که ما با جزئیات بیشتری اقدام به مقایسه این عایق ها خواهیم کرد تا شما بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

محدوده مقاومت حرارتی

دلیل اصلی استفاده از عایق های حرارتی جلوگیری از انتقال دما و صرفه جویی در مصرف انرژی است. پس دامنه مقاومت حرارتی عایق بسیار اهمیت دارد. عایق های الاستومری در دو نوع epdm و  nbr تهیه می گردد که هر دو نوع دارای دامنه حرارتی مناسبی هستند.
به صورت کلی این عایق ها می تواند در دمای -۴۰ تا +۱۵۰ درجه سانتی گراد استفاده گردد و کارآیی داشته باشد و جوابگوی بسیاری از پروژه هاست. اما عایق های پشم سنگ به خاطر اینکه از نوعی سنگ آتشفشانی تهیه می گردد دارای دامنه حرارتی بی نظیری است. عایق های پشم سنگ می تواند تا دمای +۱۰۰۰ درجه سانتی گراد (معادل ۱۸۰۰ درجه فارنهایت) را تحمل کند و قابل استفاده باشد. پس اگر تجهیزاتی دارید که در دمای بسیار بالا کار می کنند تنها انتخاب برای شما استفاده از عایق های پشم سنگ است.

 

مقاومت در برابر رطوبت و نفوذ بخار آب

عایق های پشم سنگ دافع رطوبت هستند و از مقاومت قابل قبولی در برابر رطوبت برخوردار هستند. اما از آنجایی که دارای جرم بسیار بیشتری نسبت به عایق الاستومری هستند و بیشتر به صورت توی کار استفاده می گردند، در محیطهای مرطوب نمی توانند به اندازه عایق های الاستومری کارآیی داشته باشند. اما عایق های الاستومری دارای ساختاری کاملاً صنعتی هستند و میزان نفوذ رطوبت به صورت چشم گیری پایین است و به همین دلیل امکان ایجاد خوردگی زیر عایق نیز بسیار اندک است. این در حالی است که در صورت استفاده از عایق های سنتی در محیطی مرطوب امکان ایجاد خوردگی زیر عایق بسیار بیشتر است و باید به این فاکتور نگاه ویژه ای داشت.

 

سرعت نصب

بدون شک عایق الاستومری نصبی بسیار آسان و سریع دارد. این عایق ها به صورت لوله ای و رولی تولید می گردد و نوع پشت چسبدار آنها نیز موجود است که می توان به راحتی بر روی تجهیزات و … نصب کرد. اما عایق های پشم سنگ به نصابی حرفه ای نیاز دارد. در صورتی که عایق های الاستومری در برخی موارد نیاز به کارشناسی برای نصب ندارد و می تواند توسط هر کسی نصب گردد.

 

مقاومت در برابر فشار و ضربه

اگر عایق الاستومری تحت فشار قرار گیرد و این فشار طولانی مدت باشد ساختار سلول بسته آن تخریب می گردد و کارآیی خود را از دست می دهد. در صورتی که عایق پشم سنگ مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار دارد و می تواند در بلند مدت نیز کارآیی خود را حفظ کند. همینطور در برابر ضربات ناگهانی مقاومت عایق پشم سنگ بسیار بیشتر است اما عایق الاستومری دچار پارگی می گردد و دیگر کارآیی نخواهد داشت.

 

مقاومت در برابر نور خوشید

عایق الاستومری در برابر نور خورشید و اشعه UV مقاوم نیست. درصورتی که در معرض نور خورشید باشد باید از روکش مناسب آلومینیومی استفاده گردد. عایق پشم سنگ در برابر نور خورشید و اشعه UV مقاوم است اما به صورت کلی باید از پوشش مناسبی برخوردار باشد. چه در داخل و چه در خارج از سازه استفاده گردد. معمولا برای این پوشش از مل و ماستیک استفاده می گردد.

ادامه دارد...

 

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی