تأسیسات نظری

محصولات تأسیسات ساختمانی و فنی ایرانی ( عایق الاستومری ، لرزه گیر ، سیستم ساپورت تأسیسات ، فلنج کانال ، انکربولت ، پروفیل گالوانیزه )

تأسیسات نظری

محصولات تأسیسات ساختمانی و فنی ایرانی ( عایق الاستومری ، لرزه گیر ، سیستم ساپورت تأسیسات ، فلنج کانال ، انکربولت ، پروفیل گالوانیزه )

در حوزه فنی و ساختمان سازی ، بخش تأسیسات از بخش های کلیدی و اساسی می باشد. آسایش و رفاه اعضای یک ساختمان به عملکرد صحیح سیستم های تأسیساتی برمی گردد. این سیستم ها شامل انواع تأسیسات سازه ای، فنی، بهداشتی، حرارتی و برودتی می شود.
از این رو در این وبلاگ به بررسی انواع محصولات نوین و قدیمی صنعت و ساختمان مانند عایق الاستومری ، سیستم ساپورت تأسیسات ، پروفیل گالوانیزه ، راد گالوانیزه ، انکر بولت ، فلنج کانال و سیستم لرزه گیر و ... می پردازیم.

۳۸ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

انواع عایق رولی الاستومری کدام است و دسته بندی های عایق رولی را نام ببرید.

در پست قبل درباره ویژگی ها و کاربرد عایق رولی الاستومری توضیح داده شد و در اینجا به بررسی انواع عایق رولی الاستومری و دسته بندی های آن می پردازیم. و امیدواریم که برای شما عزیزان مثمر ثمر واقع گردد.

 

عایق الاستومری رولی یا ورقه ای

عایق الاستومری رولی یکی از انواع عایق های الاستومری می باشد که با توجه به شرایط آب و هوا و سایت پروژه مدنظر مورد استفاده قرار می گیرند. ویژگی های خاص این نوع عایق رولی الاستومری مانند نصب ساده و بدون خطر و و قابلیت استفاده در فضاهای مختلف داخلی و خارجی ساختمانها سبب شده تا در مقایسه با عایق های سنتی ، بیشتر مورد استفاده قرار بگیرند. عایق های رولی الاستومری با ساختار سلول بسته ای که دارند جایگزین بسیار مناسبی برای عایق های پشم شیشه هستند و یک مانع قوی دربرابر اتلاف انرژی به حساب می آید که این خود سبب بالا رفتن طول عمر بخش تأسیسات ساختمان ها نیز می شود.

عایق های الاستومری رولی به انواع زیر دسته بندی میشوند:

عایق رولی الاستومری ساده

از ویژگی های خاص عایق های رولی الاستومری ساده میتوان به وزن سبک و مقاومت خوب آن دربرابر گردوغبار و رطوبت و رشد باکتری ها و قارچ ها اشاره نمود.نصب و نگهداری این نوع عایق بسیار ساده می باشد.
جهت نصب عایق الاستومری رولی از یک نوع چسب مخصوص عایق و برای پوشاندن درزهای بین فضاها ، از درزگیر مخصوص عایق استفاده می شود.
تجهیزات جانبی عایق ها مانند چسب ها و درزگیرها همگی توسط گروه صنعتی لینکران در کارخانه تولید و روانه بازار میشود.

عایق رولی الاستومری روکش آلومینیوم

گاهی به دلیل شرایط محیطی در عایق کاری تأسیسات لازم به استفاده از عایق هایی با مقاومت بالا در برابر تغییرات جوی است. انواع عایق بدون روکش را میتوان در محیط های داخلی مصرف نمود ولی برای محیط های خارجی باید از عایق های روکش دار استفاده نمود. روکش آلومینیوم نمونه مناسبی برای مقاوم سازی عایق ها در برابر آب و هوای ناپایدار جوی می باشد که برای عایق کاری لوله کشی ها و سیستم های تبریدی و گرمایشی استفاده می شود. عایق روکش دار آلومینیومی به دوشکل ساده وپشت چسبدار ارائه میشوند.

عایق رولی الاستومری شانه تخم مرغی

عایق رولی الاستومری شانه تخم مرغی اغلب به صورت عایق صوتی در فضاهای پر ازدحام استفاده می شود. این نوع عایق به دلیل متخلخل بودن ساختار آن در کاهش آلودگی صوتی نقش مهمی را ایفا می کند و میزان سروصدا را به شکل قابل توجهی کاهش می دهد. این نوع عایق رولی الاستومری در دو نوع ساده و موجدار و به دو شکل چسبدار و بدون چسب تولید می گردند.
گروه صنعتی لینکران تولیدکننده و تأمین کننده انواع عایق رولی الاستومری شانه تخم مرغی با عنوان عایق صوتی می باشد.

عایق رولی الاستومری پروتکت بلک

عایق الاستومری روکش شده با پروتکت بلک نوعی از عایق حرارتی با ساختار غیر متخلخل می باشد. عایق رولی الاستومری پروتکت بلک برای عایق کاری حرارتی سیستم های تهویه مطبوع و ایزوله نمودن سطوح با رطوبت و آلودگی بالا استفاده می شود.

عایق رولی الاستومری پشت چسب دار

استفاده از عایق های پشت چسب دار در مقابل عایق های سنتی سبب صرفه جویی در وقت می شود و همچنین هزینه های عملیات عایق کاری را کاهش می دهد. چرا که نصب انواع عایق سنتی به غیر از ایجاد آلرژی، پروسه ی زمان بری در صنعت ساختمان می باشد.

عایق رولی الاستومری INSPIRE

به جهت حفظ زیبایی و افزایش خواص مکانیکی محصول در قیاس با تولیدات عادی، نمونه رنگی فوم های الاستومری سلول بسته رنگی بر پایه NBR/PVC برای اولین بار در کشور توسط گروه صنعتی لینکران تولید شده و به تولید انبوه رسیده است.

و با توجه به تمام توضیحات این پست و پست قبل و طبق تحقیقات میدانی بنده و همکاران به این نتیجه رسیدیم که بهترین عایق رولی الاستومری که تولید ملی هم باشد را میتوان از شرکت صنعتی و تأسیساتی سازه پایدار الهیه تهیه نمود. این شرکت تأمین کننده مصالح نوین صنعت و ساختمان با برند لینکران می باشد.

 

منبع : گروه صنعتی لینکران linkran.com

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ ارديبهشت ۰۰ ، ۱۷:۵۲
M.Nazaripour

عایق رولی الاستومری چه ویژگی هایی دارد و انواع آن کدامند؟

سلام و وقت بخیر خدمت همراهان وبلاگ

بعد از چند روز تعطیلی و دوری از فضای کار امروز با یک بحث شاید تکراری ولی مهم و کاربردی خدمتتان رسیدم.

عایق رولی الاستومری عنوان بحث امروز است. البته بحث خود عایق الاستومری و مزیت های آن به دفعات توضیح داده شده است ولی خب خود عایق الاستومری به چند دسته تقسیم میشود که عایق رولی الاستومری یکی از آنهاست.

 

عایق رولی الاستومری

عایق رولی الاستومری نامی آشنا برای متخصصین و مهندسین رشته ساختمان و تأسیسات است که در سالهای اخیر به تعدد با آن برخورد نموده ایم. امروزه انواع عایق‌ الاستومری جایگزین خوبی برای عایق‌های سنتی هستند و توانسته‌اند کاربرد خود را در مصارف گوناگونی از صنایع از جمله سیستم‌های لوله‌کشی، خطوط انتقال سیالات و گاز، دیوارها و سقف‌ها و نیز بسیاری موارد دیگر، ثابت نمایند. از این رو رویکرد صنایع به استفاده از عایق‌های سنتی تغییر کرده و عایق‌های الاستومری جای خود را در صنعت پیدا نموده اند.

عایق الاستومری رولی چیست؟

کلیت عایق های الاستومری از گروه مواد با خاصیت پلیمری می باشد که امروزه در تمامی دنیا بدون داشتن جایگزین قوی تر برای عایق کاری حرارتی تاسیساتی  مورد استفاده قرار می گیرد . سابقا برای عایق کاری المان های تاسیساتی( کانال های هوا؛لوله های سرد و گرم؛خطوط لوله و کانال موتورخانه هاو… ) پشم شیشه و پشم سنگ و یک سری محافظ های از پیش ساخته ، استفاده می شده است.

مزایای عایق الاستومری رولی :

عایق های الاستومریک با داشتن برتری ها و مزیت ها جایگزین دو روش مذکور می باشند . نمونه ای از مزایای این محصول :

1)  قابلیت اجرای سریع تر

2)  خاصیت خود خاموش شوندگی

3) جلوگیری چشم گیر از اتلاف انرژی

4)  نداشتن هیچگونه مواد سمی و مواد بیماری زا و حساسیت های پوستی

 

عایق الاستومری رولی گروه صنعتی لینکران

عایق رولی با خاصیت منعطف بودن فضای بیشتری برای مانور عایق کاری کانال ها و لوله های سایز بالا فراهم کرده است . با روکش های متفاوتی اعم از روکش های چسبدار، روکش های آلومینیوم می توان به بازدهی بالاتری برای عایق کاری دست پیدا کرد.
همچنین گروه صنعتی لینکران موفق به تولید عایق رولی در رنگ های متفاوت با خاصیت های منحصر به فرد شده است،به طور مثال عایق INSPIRE قرمز و آبی با مقاومت حرارتی بالاتر در برابر آتش برای مشخص شدن لوله های سرد و گرم استفاده می شود.

انواع عایق الاستومری کدامند؟

عایق الاستومری از کاربردی ترین انواع عایق حرارتی و برودتی می باشد که مصارف بسیاری در صنعت ساختمان و صنایع مختلف مربوطه دارد. ساختار سلول بسته این نوع عایق سبب مقاومت آن درمقابل انواع رطوبت ، حرارت و آلودگی می شود. انواع عایق رولی الاستومری وزن سبکی دارند و به دلیل بالا بودن میزان انعطاف پذیری در عایق کاری حرارتی انواع سیستم های سرمایشی و گرمایشی ، تأسیسات ساختمانی و صنایع مختلف استفاده می گردند.

مزایای عایق الاستومری

صرفه جویی در مصرف انرژی و بهینه سازی آن یکی از مهمترین مزایای استفاده از انواع عایق الاستومری می باشد. از دیگر خواص این نوع عایق ها پایین بودن ضریب انتقال حرارتی است که مقاومت بالایی در برابر نفوذ بخار آب و خوردگی نیز دارند. نصب عایق رولی الاستومری احتیاجی به تجهیزات ویژه ندارد و به راحتی میتوان آن را نصب نمود و نسبت به بی خطر بودن آن اطمینان خاطر داشت. طبق بررسی های انجام شده و آزمایشات توسط متخصصین حوزه صنعت روی انواع عایق الاستومری رولی تولیدی گروه صنعتی لینکران به این نتیجه رسیده اند که این عایق دوست دار محیط زیست می باشد و هیچگونه حساسیت پوستی و آلرژی ایجاد نمیکند. همچنین طول عمر این نوع از عایق های الاستومری بالا است و طریقه نگهداری از آنها نیز آسان می باشد.

در پست های بعد به بررسی انواع عایق رولی الاستومری و دسته بندی های آنها میپردازیم.

 

منبع : گروه صنعتی لینکران linkran.com

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ ارديبهشت ۰۰ ، ۱۷:۴۳
M.Nazaripour

انتخاب عایق رولی الاستومری

سلام و وقت بخیر خدمت همراهان وبلاگ

امروز صحبتی درباره انتخاب عایق رولی الاستومری به طور صحیح و مناسب داریم و امیدوارم برایتان مفید واقع شود.

انرژی، نیروی اصلی و اساس زندگی انسانهاست. و با توجه به افزایش قیمت فرآورده های نفتی در ایران، مسئله بحران انرژی و بهینه سازی مصرف آن بسیار مهم و حیاتی به شمار می آید.
عایق الاستومری برای متخصصین حوزه ساختمان و تأسیسات محصولی خوش نام و کاربردی است. درحال حاضر انواع عایق رولی‌ الاستومری مناسب ترین جایگزین برای عایق‌ سنتی می باشند و کاربرد خود را در مصارف متنوعی از جمله سیستم‌های لوله‌کشی، خطوط انتقال سیالات و گاز، دیوارها و سقف‌ها و موارد دیگر ، به طور کامل اثبات نمودند. به همین دلیل رویکرد صنایع به استفاده از عایق‌ سنتی تغییر نموده و عایق رولی الاستومری جای خود را به خوبی در صنعت تأسیسات پیدا نموده اند.
مقاله پیش رو به بررسی پیشینه هدررفت انرژی و لزوم استفاده از عایق الاستومری و کاربرد و انواع عایق رولی الاستومری می پردازد.

پیشینه مصرف انرژی

دوره‌ های مختلف تمدن انسان ، بر اساس کشفیات و اختراعات و بهره‌گیری از منابع انرژی‌های گوناگون شکل گرفته‌اند. انرژی را می‌توان به عنوان بنیاد و اساس زندگی اجتماعی معرفی کرد. بعد از وقوع انقلاب صنعتی که در اواخر ۱۷۰۰ میلادی رخ داد، تغییر و تحولات زیادی در زمینه های مختلف از جمله متمرکز شدن تولیدهای پراکنده در کارخانه های بزرگ، تغییرات در زمینه استفاده از انرژی و… به وقوع پیوست.

پس از افزایش قیمت نفت در سال ۱۹۷۳ کشورهای پیشرفته  صنعتی مجبور شدند به مساله‌ی انرژی جدی‌تر بنگرند و این دید پس از افزایش مجدد قیمت نفت بعد از انقلاب اسلامی ایران، وسعت بیشتری یافت. این مساله به عنوان بحران انرژی و یا بحران احتراق نام گرفت و سرآغاز تحقیقاتی در زمینه صرفه‌جویی و یا بهینه‌سازی مصرف انرژی گردید. این صرفه‌جویی در اولین مرحله  تمامی سیاست‌گذاری‌های انرژی و جزء برنامه‌های کوتاه مدت قرار گرفت و در برنامه‌های میان مدت و بلند مدت مواردی مانند پیدا نمودن منابع جدید انرژی در دستور کار قرار گرفت.

عایق رولی الاستومری

عایق رولی الاستومری با توجه به شکل ظاهری آن در لوله های سایز بالا، کانال های هوا، دیوار، سقف و کف ساختمان ها و … مورد استفاده قرار می گیرد.
علاوه بر مواردی که جهت انتخاب نوع عایق به آنها اشاره خواهیم نمود عوامل مختلف دیگری نیز تاثیرگذارند که از میان آنها میتوان به شرایط محیط، سیال مورد نظر محیط عایق کاری حرارتی ، دمای سیال، نوع فضای عایق کاری و … اشاره نمود.
پس از مشخص شدن دمای سیال و نوع آن و شرایط محیط، اندازه ضخامت نیز مشخص میشود. اگر در فضای باز از عایق الاستومری استفاده شود معمولا  جهت بازتاب اشعه یو وی عایق باید با روکش آلومینیوم پوشش داده شود. همانطور که پیشتر نیز اشاره گردید به دلیل مزایای رول های الاستومری از جمله قابلیت نصب آسان و عدم دارا بودن ، درصد صرفه جویی انرژی بالا و مقاومت در برابر نفوذ بخار آب بالاتر ، بهترین جایگزین برای عایق های پشم شیشه و پشم سنگ میباشد.

تقسیم بندی عایق های الاستومری بر اساس نوع ، کاربرد و محدوده دمایی

انواع عایق الاستومری بر اساس نوع

به طور کلی یکی از راه های جلوگیری از هدر دادن انرژی یا صرفه جویی در مصرف آن استفاده از عایق الاستومری می‌باشد.

متخصصین دسته بندی های متنوعی برای  عایق های الاستومری در نظر گرفتند ، ولی میتوان به صورت کلی آنها را در سه دسته اصلی عایق های صوتی ، حرارتی و برودتی جایگذاری نمود.

عایق رولی الاستومری گروه صنعتی لینکران linkran

انواع عایق الاستومری بر اساس کاربرد

یکی از موثرترین تکنیک هایی که جهت هدر رفتن انرژی در ساختمان ها استفاده میشود، عایق رولی الاستومری حرارتی می باشد.
عایق های رولی برودتی نیز در مکان های مختلف نظیر سردخانه ها، انواع یخچالهای صنعتی و… مورد استفاده قرار می گیرند.
در نهایت عایق های صوتی در دیوارها، سقف و کف ساختمانها و اماکنی که بتوان از عایق های رولی بهره جست ، مورد استفاده قرار می گیرند.

عایق الاستومری رولی گروه صنعتی لینکران linkran

انواع عایق الاستومری بر اساس محدوده دمایی

از نظر دمایی نیز عایق ها را در سه محدوده دسته بندی میکنند که شامل موارد ذیل می باشد:
* عایق با دمای کمتر از منهای ۷۳ درجه که به آنها عایق سرمازا اطلاق می گردد.

* عایق با رنج دمایی منهای ۷۳ درجه تا ۹۸۲ درجه سانتی گراد

* عایق نسوز که برای دماهای بیشتر از ۹۸۲ درجه مورد استفاده قرار میگیرد.

 

 

عایق الاستومری رولی گروه صنعتی لینکران linkran

انتخاب عایق به چه مواردی بستگی دارد؟

انتخاب عایق به مواردی از جمله دمای مورد نظر، ایمنی، کاربرد آن، شرایط محیط و در نهایت قیمت آن بستگی دارد. ضخامت عایق حرارتی باید دقیقاً بر اساس ضخامت بهینه اقتصادی مورد محاسبه و ارزیابی قرار گیرد تا هزینه های خرید و نصب عایق در برابر صرفه اقتصادی سود حاصل از صرفه جویی انرژی در حد مطلوب تعیین گردد.
در کارخانه‌های تولید شیر یکی از مسائل بسیار مهم جهت بهینه‌سازی انرژی استفاده از عایقکاری در مراحل مختلف تولید می‌باشد. از آنجایی که قسمت عمده تلفات تولید مربوط به عایقکاری می باشد استفاده از عایق‌های پشم شیشه به دلیل رطوبت زیاد و همینطور ایراد بهداشتی توصیه نمیگردد. استفاده از عایقهای فوم الاستومری و تعمیر و تعویض آنها باعث افزایش راندمان کارخانه به میزان چشمگیری می شود.
با توجه به ساختار سلول بسته بودن عایق الاستومری و مزایایی از جمله قابلیت انعطاف پذیری بالا، طول عمر زیاد، ضریب هدایت حرارتی مناسب و… از این نوع عایق می توان جهت عایق کاری سیستم های تهویه مطبوع، کانال هوا و تاسیسات ساختمانی و صنعتی بر اساس خواص مورد نظر استفاده نمود.
از لحاظ مدل موردنظر، عایق را میتوان به انواع مختلف رولی ، تخته ای، بلوکی، آجری، نواری، قالبی و عایق لوله ای تقسیم بندی نمود.

انتخاب مواد تشکیل دهنده عایق الاستومری

موارد زیادی در انتخاب مواد عایق تاثیر گذار می باشند که می توان به قابلیت اشتعال، ضریب انبساط و انقباض عایق، مقاومت در برابر اشعه uv ، تحمل فشار و… اشاره نمود.
مهمترین موارد در انتخاب مواد عایق مقاومت حرارتی و چگالی عایق مورد نظر می باشد. نصب درست بر روی مواد عایقکاری در هنگام پیاده سازی آن باعث می شود که طول عمر عایق به طور چشمگیر افزایش یابد.

عایق رولی الاستومری گروه صنعتی لینکران linkran

 

منبع : 

[۱] اصغر حاج سقطی : اصول و کاربرد انرژی خورشیدی (۱۳۸۰) 

[۲] Optimum insulation thickness assessment of different insulation materials for   mid-latitude steppe and desert climate (BSH) region of  India  MehmetAli KallioğluaAshutosh                             

[۳] بررسی کمی و کیفی راهکارهای صرفه جویی مصرف انرژی در فرایندهاوتجهیزات صنعتی امیر دودابی نژاد – محمد اکبری سیار سازمان بهره وری انرژی ایران – تهران – شهرک قدس – پژوهشگاه نیرو

[4] گروه صنعتی لینکران linkran.com

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ ارديبهشت ۰۰ ، ۱۰:۲۰
M.Nazaripour

ساختار فلنج کانال به چه صورت است؟

سلام و وقت بخیر

امروز پستی درباره ساختار فلنج کانال داریم و میخواهیم درباره ساختار آن صحبت نماییم و طریقه نصب و استفاده آن که به شدت در بحث کانال سازی مورد استفاده قرار می گیرند.

امروزه تأسیسات ساختمان و اجزای مختلف آن وظایف حیاتی و منحصر به فرد خود را در سازه های مهندسی اعم از مسکونی ، اداری - تجاری و صنعتی ایفا می کنند.
از این رو استفاده از تجهیزات مختلف تأسیساتی نیازمند دانش مهندسی و پشتیبانی اجرایی شرکت های تولیدکننده و تأمین کننده می باشد.
علاوه بر انواع عایق الاستومری ، پروفیل گالوانیزه و بست لوله که قبلاً درباره آنها مفصلاً صحبت شده است. در این مقاله به بررسی کانال هوا و طریقه ی اتصال آنها و لزوم استفاده از فلنج کانال می پردازیم.

این روزها در دنیای تاسیسات صنعت و ساختمان فاکتورهایی نظیر سرعت ، دقت و زیبایی از ارکان اصلی انتخاب متریال توسط مهندسین و کارفرمایان می باشد.
در همین راستا یکی از نمونه‌هایی که مدتی است مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از انواع فلنج‌ کانال مدولار می‌باشد که توانسته جایگزین سیستم فلنج کانال سنتی شود. در سیستم سنتی معایبی نظیر دشواری برش‌کاری ، لزوم استفاده از رنگ و ضد زنگ ، جوشکاری ، مشکلات زیاد در هوابندی و شکل و شمایل نه چندان شکیل آن باعث شده تا به سبک نوین این کار یعنی استفاده از فلنج‌های مدولار کانال اقبال نشان داده شود.

 

ساختار فلنج کانال

فلنج‌ کانال مدولار ، از انواع پروفیل‌ گالوانیزه تولید می‌شود که دارای ساختاری شامل نر و مادگی می‌شود که در نتیجه‌ی آن لبه‌ی کانال داخل این پروفیل‌ها قرار گیرد.
برای مونتاژ قاب فلنج در دهانه‌ی کانال هوا می‌توان با استفاده از گوشه‌ها یا کرنر، کلیپس، ماستیک و نوار گسکت به راحتی و با سرعت کار را به سرانجام رساند.

 

طریقه نصب فلنج کانال

انواع پروفیل‌ فلنج کانال گروه صنعتی لینکران در سایزهای 20، 30 و 40 تولید می‌شوند و در شاخه‌های 4 متری عرضه می‌شوند.
انتخاب سایز پروفیل فلنج بر مبنای ابعاد دهانه کانال و ضخامت ورق کانال صورت می‌پذیرد.
در این باره تنها نیاز است پس از برشکاری پروفیل و به دست آوردن ابعاد پروفیل مورد نیاز با توجه به ابعاد کانال، نر و مادگی‌های پروفیل و کانال را در کنار هم قرار داده و سپس با استفاده از پرچ یا پیچ خودکار آن را در جای خود ثابت کرد.
در ادامه با استفاده از کرنر یا گوشه فلنج‌ها انتهای پروفیل‌های ثابت شده را به یکدیگر متصل می‌کنیم تا قاب ایجاد شده دچار استحکام کافی شود.
مطابق با سایز پروفیل‌ فلنج، گوشه فلنج نیز در سه سایز 20، 30 و 40 تولید می‌شود و برای ساخت هر قاب، نیاز به چهار عدد گوشه فلنج یا کرنر است. استفاده از کرنرها علاوه بر عدم نیاز به جوشکاری، موجب بالا بردن سرعت ساخت و مونتاژ قاب فلنج گالوانیزه نیز می‌شود.

 

استفاده از کلیپس و ماستیک در فلنج کانال

همچنین با استفاده از قطعه‌ای به نام کلیپس دو قاب ساخته شده در دو طرف کانال را به یکدیگر متصل می‌کنیم. با استفاده از کلیپس فلنج، مکانیزم قفل شونده بسیار آسان خواهد بود و در سریع‌ترین زمان ممکن اتصالی ماندگار را برای ما به ارمغان می‌آورد.
سپس گوشه‌ها را بعد از پایان مونتاژ قاب ایجاد شده با استفاده از ماستیک به صورت کامل درزبندی می‌کنیم. ماستیک‌ها دارای ویژگی‌هایی هستند که از جمله‌ی آن می‌توان به کشسانی و حالت الاستیکی و انعطاف‌پذیری و چسبندگی بسیار خوبی اشاره کرد . این خصوصیات ماستیک ها سبب می‌شود که درزبندی کاملی در قسمت گوشه‌های کانال ایجاد گردد. این ماستیک ، مقاوم در برابر رطوبت محیط و تابش نور خورشید و ضد آب می باشد.

 

 

نوار گسکت جهت جلوگیری از اتلاف انرژی و هوا

در پایان و در صورتی که بخواهیم در قسمت فلنج کانال، اتلاف انرژی و هوا نداشته باشیم و همچنین جهت بهینه کردن انرژی می توانیم از نوار گسکت کمک بگیریم .
نوارهای گسکت که به صورت پشت چسب‌دار هستند به سادگی در محل اتصال در محل دو قاب چسبیده می‌شوند. نوارهای گسکت تولیدی گروه صنعتی لینکران به صورت متری و در عرض و ضخامت های مختلف تولید می‌شوند.

 

واقعا به نظر خودم مقاله فوق العاده مفیدی بود با این که خیلی خلاصه هم نوشته شده بود. امیدوارم برای شما نیز مفید واقع شده باشد.

 

منبع : گروه صنعتی لینکران linkran.com

 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ ارديبهشت ۰۰ ، ۰۹:۵۰
M.Nazaripour

انواع انکر مکانیکی کدام است؟

سلام

در ادامه مقاله قبل به بررسی انواع انکر مکانیکی و تفاوت آن با انکر شیمیایی می پردازیم.

الف) انکر مکانیکی RXPT

انکر مکانیکی RXPT از انواع انکر بولت مکانیکی می باشد این انکر در سایزها و اندازه های مختلف موجود می باشد که میتوان به سایزهای M8،M10،M12،M16،M20 اشاره کرد.
این نوع از انکر بولت دارای تاییدیه کمیته فنی اروپا ETA برای استفاده در بتن بدون ترک می باشد ،کاهش عمق کاشت در این انکر بولت باعث جلوگیری از تماس با آرماتور در بتن مسلح می شود.

علامت هایی که روی انکر بولت ایجاد شده است به کاشت و نصب دقیق انکر کمک می کند. طراحی خوب این محصول نصب و کاشت آن را به سهولت امکان پذیر می کند بدنه سرد نورد شده از سازگاری ابعاد و دقت آن اطمینان می دهد.
طراحی منبسط شونده بهینه امکان تحمل بار بالا را فراهم می کند. این انکر برای کاربردهای مختلف از جمله مهارها، نرده ها، موانع، سازه فولادی، ساپورت تاسیسات مکانیکال و الکتریکال و برای دال بتنی و بتن بدون ترک و همچنین برای استفاده در سنگ طبیعی مناسب است.

نحوه نصب انکر مکانیکی RXPT

ابتدا یک سوراخ را با ابعاد مناسب در محل مورد نظر با استفاده از دریل ایجاد می کنیم و سوراخ را از گرد و غبار و سنگ ریزه های ایجاد شده پاک می کنیم. سپس با استفاده از چکش به آرامی روی انکر بولت ضربه می زنیم تا به عمق لازم برای فیکس شدن و محکم شدن برسد و در نهایت با وارد کردن گشتاور کاملا انکر را فعال میکنیم.

مراحل نصب انکر RXPT - گروه صنعتی لینکران

 

ب) انکر مکانیکی RHPT

این نوع از انکر بولت در سایزهای M8 ،M10 ،M12 ،M16 ،M20 و در اندازه های طولی مختلف موجود می باشد، از این انکر برای بتن های بدون ترک و ترک دار می توان استفاده کرد. این انکر نسل جدید انکرهای دارای پوشش مقاوم در برابر خوردگی می باشد و دارای تاییدیه ETA در زمینه استفاده در بتن ترک دار و بدون ترک و همچنین دارای تاییدیه لرزه ای می باشد.

انکر بولت RHPT مقاوم در برابر آتش است و تا ۱۲۰ دقیقه مقاومت در برابر آتش را نشان داده است، طراحی مناسب این نوع از انکر زمان نصب را کاهش می دهد و برای سازه های فلزی، سنگ طبیعی،کنسول ها، ساپورت تاسیسات و … مناسب می باشد .لازم به ذکر است نحوه ی نصب انکر RHPT و RXPT مانند یکدیگر می باشد.

 

ج) انکر مکانیکی FHY

این نوع از انکر بولت برای سقف های تو خالی مثل هالوکور مناسب است. این انکر مورد تایید مرجع نظارت بر ساختمان در کشور آلمان می باشد و در سایزها و طول های مختلف موجود است.
این انکر در دو مدل مختلف بر اساس نیاز در زمینه ها و کاربردهای مختلف در دسترس می باشد. مدل اول از جنس فولاد با روکش روی  و مدل دوم از جنس Stainless steel  می باشد.

نحوه ی نصب انکر مکانیکی FHY

یک سوراخ را با ابعاد مناسب در محل مورد نظر با استفاده از دریل ایجاد می کنیم و سوراخ را از گرد و غبار و سنگ ریزه های ایجاد شده پاک می کنیم انکر بولت را در محل مورد نظر قرار میدهیم و با وارد کردن گشتاور لازم انکر را فعال می کنیم.

مراحل نصب انکر FHY - گروه صنعتی لینکران

 

د) انکر مکانیکی RDCA

انکر بولت مکانیکی RDCA معروف به انکر ضربه ای هم می باشد دارای عملکرد مناسبی در بتن های ترک دار و بدون ترک می باشد و صحت عملکرد این انکر توسط کمیته فنی اروپا (ETA) تایید شده است .
این انکر مقاوم در برابر آتش است و نصب سریع و آسان آن از جمله مزایای این محصول است. بدنه ی شکاف دار به همراه مولفه های داخلی گوه انبساط و گیرداری انکر را تسهیل می کند.
این نوع از انکر برای سیستم های تهویه، سیستم های آتش نشانی، سیستم های عبور کابل و سیم و… مورد استفاده قرار می گیرد.

نحوه ی نصب انکر مکانیکی RDCA

همانند حالت های قبل ابتدا یک سوراخ را با ابعاد مناسب در محل مورد نظر ایجاد می کنیم و سوراخ را از گرد و غبار و سنگ ریزه های ایجاد شده پاک می کنیم، از سر شکاف دار انکر بولت مکانیکی را وارد سوراخ می کنیم در مرحله بعد با استفاده از سنبه آن را فعال می کنیم پس از آن پیچ را وارد انکر کرده و به وسیله فیکسچر آن را محکم می کنیم.

مراحل نصب انکر RDCA - گروه صنعتی لینکران

 

ه) انکر مکانیکی FAZII

این انکر، انکر فولادی بسیار قدرتمندی است و برای بارهای سنگین و بالاترین نیازها مناسب است و همچنین انعطاف پذیری مناسبی دارد. بارهای سنگین را می توان در بتن ترک خورده با استفاده از این انکر فولادی محکم کرد.

نصب بسیار آسان انکر FAZII  از ویژگی های مهم و تاثیر گذار آن است، روی قسمت منبسط شونده انکر آزمایش انجام شده و با اطمینان خاطر می توان از آن برای بالاترین ظرفیت تحمل بار استفاده کرد، به عنوان مثال انکر فولادی FAZII برای کنسول های سنگین یا سینی کابل های سنگین مناسب است.

انکر مکانیکی FAZII دارای تاییدیه مختلف از جمله تاییدیه ETA برای بتن ترک دار،تاییدیه مقاومت در برابر آتش و تایید لرزه ای می باشد. شکل زیر نحوه ی نصب این محصول را نشان می دهد که مشابه حالت های قبل می باشد.

مراحل نصب انکر FAZII - گروه صنعتی لینکران

و) انکر مکانیکی ۴AllPlug

این نوع انکر مکانیکی از نوع انکر پلاستیکی است و برای بارهای سبک مناسب است و در اندازه های مختلف موجود می باشد، همچنین برای روشنایی، کابینت کاری، قفسه بندی و… کاربرد دارد.
طراحی داخلی منحصر به فرد اتصال پیچ را به  بهترین نحو فراهم می کند، با توجه به انبساط ۴ راهه در این انکر امکان استفاده در هر نوع ماده و بستر را دارد و می توان از آن در هر بستری از جمله بتن، آجر توپر، آجر توخالی، سقف هالوکور، سنگ طبیعی، گچ و… استفاده کرد، این انکر دارای چنگال ها یا زائده هایی است که جلوی چرخش را می گیرد و چسبندگی را ارتقاء می دهد.
شکل زیر مراحل نصب این انکر را نشان می دهد.

مراحل نصب انکر FAZII - گروه صنعتی لینکران

 

تفاوت انواع انکر شیمیایی و انکر مکانیکی

ظرفیت باربری انکر بولت شیمیایی و انکر مکانیکی با هم متفاوت هستند اما به صورت کلی نمی توان گفت که یکی از انکرها ظرفیت باربری بیشتری نسبت به دیگری دارد. سرعت اجرای انکربولت های مکانیکی بالاتر است چون برای نصب انکر شیمیایی باید صبر کرد تا گیرش به صوت کامل اتفاق بیفتد و بعد بارگذاری انجام شود اما در انکر مکانیکی بلافاصله به محض فعال کردن انکر در بتن میتوان روی آن بارگذاری کرد.

نمایش انکربولت فعال شده در بتن گروه صنعتی لینکران - linkran

منبع : گروه صنعتی لینکران linkran.com

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ ارديبهشت ۰۰ ، ۱۲:۳۱
M.Nazaripour

انکر بولت های خوب چه مشخصه ها و چه قیمتی دارند؟

سلامی دوباره خدمت همراهان همیشگی وبلاگ تأسیسات نظری

امروز درباره یکی از مهمترین و کاربردی ترین تجهیزات صنعت و ساختمان صحبت خواهیم کرد. اتصالات بخش مهمی از پروژه ها را تشکیل می دهند. انکر بولت نیز نوعی اتصال مکانیکی یا شیمیایی می باشد که توسط یک قطعه، وسیله را به سطح مورد نظر متصل نمود.

 

انکر بولت وسیله ای است که از آن در پروژه های ساختمانی برای نصب واتصال صفحات فلزی یا قطعات فلزی به بتن استفاده می شود.به عبارت دیگر انکرها ابزاری هستند که از آنها برای نصب و محکم کردن تجهیزات به سطح مورد نظر استفاده می شوند.
انکر بولت ها دارای درجه استحکام و تنش تسلیم متناسب با کاربردشان هستند و با توجه به نوع کارایی دارای طول های مختلف هستند، انکرهای از نظر عملکرد به دو دسته انکرهای شیمیایی و انکر بولت های مکانیکی تقسیم می شوند، همچنین از نظر نحوه ی اجرا نیز به دو دسته ی Cast in anchor و Post installed anchors تقسیم می شوند;
که در حالت اول منظور انکر بولت هایی هستند که قبل از بتن ریزی در عضو بتنی قرار می گیرند و حالت دوم انکر بولت هایی هستند که پس از اجرای بتن با استفاده از سوراخ کاری در عضو بتنی قرار می گیرند.

در پروژه های مختلف باید بر اساس محدودیت های نصب، شرایط آب و هوایی، میزان رطوبت منطقه و نوع عملکرد انکر بولت مناسب را انتخاب نمود. انکر بولت ها معمولا طبق استاندارد آمریکایی ATSM در سایزهای مختلف برای مصارف صنعتی و ساختمانی تولید می شوند.

 

انکر شیمیایی

انکر شیمیایی با استفاده از مواد شیمیایی در درون بتن کار گذاشته می شود این نوع از انکر بولت برای بارهای سنگین استفاده می شود و اتصال محکم و مناسبی را ایجاد می کند. انکر شیمیایی در مقایسه با انکر مکانیکی تنش اضافی به بتن وارد نمی کنند و این مسئله کاربرد این انکر در بتن هایی که کیفیت آنها مشخص نیست و یا مقاومت فشاری آن ها پایین است را افزایش می دهد.
در استفاده از انکره شیمیایی احتمال ترک خوردن  بتن کم می شود که این موضوع برای بتن های با ضخامت پایین مناسب خواهد بود.

مهم ترین نکته منفی در انکرهای شیمیایی دشواری نصب آنهاست و اگر نصب این انکرها درست انجام نشود ظرفیت باربری آنها کاهش خواهد داشت.
در نصب و اجرای انکرهای شیمیایی از مواد شیمیایی نظیر رزین ها و چسب ها از جمله پلی استر غیر اشباع، اپوکسی اکریلات، اپوکسی خالص و  سیستم های ترکیبی استفاده می شود.

انکر مکانیکی

انکر بولت مکانیکی گوناگونی با ظرفیت های مختلف در بازار موجود است که برای حالت های مختلف بارگذاری و همچنین سطوح مختلف می توان از آنها استفاده کرد، سایز سوراخ ایجاد شده در کارایی این انکر بولت از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر سوراخ خیلی بزرگ باشد انکر نمی تواند با دیواره سوراخ درگیر شود و در نهایت قدرت تحمل بار وارده را نخواهد داشت در واقع اصطکاک بین انکر بولت و دیواره های سوراخ باعث ایجاد مقاومت لازم می شود.

گروه صنعتی لینکران مدل های RXPT،RHPT،FHY،RDCA، ۴AllPlug، FAZII را در سایزها و طول های مختلف عرضه می کند، این انکر بولت ها جهت اتصال آویز راد، پایه پروفیل گالوانیزه های گروه صنعتی لینکران به سازه بتنی کاربرد دارند.
در مقالات بعدی به تفصیل هر کدام از انواع انکربولت فوق را بررسی می کنیم.

 

منبع : گروه صنعتی لینکران linkran.com

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ ارديبهشت ۰۰ ، ۱۲:۲۳
M.Nazaripour

لرزه گیر لاستیکی چیست و انواع آن کدامند

سلام و عرض ادب خدمت فروشندگان ، پیمانکاران ، مهندسین و همه عزیزان درگیر در بخش تأسیسات ساختمانی و صنعتی

 

مطلبی که درباره آن میخواهیم صحبت داشته باشیم ، لرزه گیر لاستیکی می باشد که کاربرد بالایی در صنایع و تجهیزات ساختمانی و صنعتی دارد. 

از اتفاقات مهمی که با پیشرفت ساختمان سازی و تکنولوژی که انسان ها روزانه با آنها روبرو می شوند بحث لرزش و ارتعاش تجهیزات است و این مسئله ای است که در زندگی عادی مردم تأثیر منفی گذاشته و گاهاً زندگی آنها را مختل می نماید. از این رو مهندسین اقدام به تولید وسیله ای به نام لرزه گیر فنری جهت کنترل لرزش تأسیسات نمودند.

 

لرزه گیر لاستیکی چیست؟

یکی از انواع لرزه گیر مکانیکی تولیدی گروه صنعتی لینکران، لرزه گیر لاستیکی می باشد. که در صنایع مختلف اعم از صنایع آب و برق ، ساختمان سازی ، نفت ، گاز ، پتروشیمی و … مورد استفاده قرار می گیرد.

لرزه گیرهای لاستیکی محصولاتی هستند که همزمان تمامی حرکات انقباضی و انبساطی ، شوک و لرزش را در سیستم جذب می نمایند و خود این مسئله سبب افزایش سطح امنیت صنایع تأسیساتی می گردد.

لرزش های به وجود آمده توسط تجهیزات مکانیکی موجود در صنایع سبب ایجاد سرو صدا و استهلاک قطعات می شود. از جمله اموری که این نوع لرزه گیر برای حل این مشکل میتواند انجام دهد. منتقل نمودن لرزش به سایر بخش های خط لوله می باشد.

انواع لرزه گیر لاستیکی

لرزه گیر های لاستیکی اصطلاحاً به دو شکل ساده و پیچیده موجود هستند.
در نوع ساده آن بصورت لاستیک ساده میتوان در زیر پایه های تجهیزات مکانیکی استفاده نمود. مدل های پیچیده تر را مهاردار می نامند. به این شکل که برای تحمل فشار بالا و کشش بیش از حد در لرزش های  سنگین استفاده می شود. مانند ساختمان سازی و پل سازی.

 

مزایای استفاده از لرزه گیرهای لاستیکی

  • در سیکل های مداوم از نظر خستگی و شکست مقاومت بالایی دارند.
  • در برابر ضربه و شوک ، از انعطاف پذیری بالایی برخورداند.
  • درصورت تغییر شکل ، قابلیت برگشت پذیری دارند.
  • نصب راحتی دارند و وزنشان نیز سبک است.
  • در برابر لرزش مقاومت بالایی دارند.
  • در برابر تنش های الکتریکی مقاومند.
  • اتلاف حرارتی را کاهش می دهند.
  • به واشر و درز بند نیازی ندارند.
  • سر و صدا را جذب می نمایند.

کاربرد انواع لرزه گیر لاستیکی

 

از وظایف لرزه گیرهای لاستیکی میتوان به جذب لرزش و حرکت های ناخواسته بین دو قطعه موجود رخ داد که نسبت به نوع صنعت میتوانند متفاوت عمل نمایند.
از کاربردهای مهم لرزه گیرهای لاستیکی میتوان به مصرف آن در پمپ ها اشاره نمود که به غیر از جذب لرزش های به وجود آمده ، توانایی حذف شوکهای به وجود آمده را نیز دارند.
از دیگر کاربردهای لرزه گیر لاستیکی توانایی استفاده از آن در محیط های خورنده نسبت به اتصالات آکاردئونی می باشد. با این که این نوع اتصالات فشار و دمای خیلی محدودی را متحمل می شوند ولی گاهی اوقات از این نوع لرزه گیر جهت جلوگیری از هدایت الکتریکی نیز استفاده می نمایند. همچنین امروزه به دلیل مقاومت بالای لرزه گیر های لاستیکی در سیکل های مداوم از نظر خستگی و شکست ، در صنایع شیمیایی مانند نفت و گاز و پتروشیمی و تأسیساتی نیز از آنها استفاده می شود.
از موارد دیگر استفاده میتوان به استفاده از این نوع لرزه گیر در خطوط لوله اشاره نمود. به این دلیل که بدون استفاده از لرزه گیر قدرت تحمل اتصالات پایین می آید و این مسئله سبب ایجاد نشتی در خطوط لوله می شود. و علاوه بر آن سبب بروز اشتباه در اطلاعات دریافتی از دستگاه های اندازه گیری مانند فلومتر و ترانسمیتر فشار خواهد شد.

 

انواع لرزه گیر لاستیکی لینکران

لرزه گیر لاستیکی رابر هنگر

لرزه گیرهای لاستیکی رابر هنگر به صورت اتصال انعطاف پذیر راد آویز در واحدهاى صنعتى به منظور استفاده در لوله ها و کانال هایى با سایزهاى مختلف به منظور دمپ ارتعاشات فرکانس بالا و جلوگیرى از انتقال لرزش ها به سقف به کار مى روند.

لرزه گیر لاستیکی مهاردار - گروه صنعتی لینکران LINKRAN

لرزه گیر لاستیکی مهاردار

لرزه گیرهای لاستیکی مهاردار لینکران شامل لاستیک با سختی مشخص و قاب چدنی است. لرزه گیرهای لاستیکی مهاردار بین تجهیزات مکانیکی و کف قرار میگیرد و برای جذب ارتعاش هایِ فرکانس بالا در این تجهیزات به کار میرود. 
 

لرزه گیر لاستیکی مهاردار - گروه صنعتی لینکران LINKRAN

لرزه گیر لاستیکی سوراخ دار

لرزه گیرهای لاستیکى سوراخ دار که به آنها لرزه گیر فن کوئل نیز می گویند. با دفلکشن مناسب داراى جاذب بالای انرژی مى باشند. براى کنترل نویز و ارتعاشات فرکانس تجهیزات و ماشین آلات کوچکتر، ایجاد اتصال انعطاف پذیر در آویز راد و جلوگیرى ازانتقال صوت به سقف استفاده میشود.

لرزه گیر لاستیکی سوراخ دار گروه صنعتی لینکران LINKRAN

منبع : گروه صنعتی لینکران linkran.com

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ ارديبهشت ۰۰ ، ۱۱:۳۵
M.Nazaripour

سلام و وقت بخیر خدمت عزیزان همراه با وبلاگ تأسیسات نظری

امروز یکی از دوستانی که خیلی لطف به بنده و وبلاگ تأسیساتیم دارند . انتقادی نمودند مبنی بر این که چرا در این یک سال هیچ مطلبی درخصوص کرونا نگذاشتم و حتی چرا مطالب غیر تأسیساتی برای جلب بیشتر مخاطب و یا بالا رفتن لینک وبلاگم در گوگل نمیگذارم.

از همینجا ضمن ابراز ارادت نسبت به این دلسوز همیشگی باید پاسخ سوالشان را اینجا بدهم. شاید برای خیلی از دوستان سوال پیش آمده باشد که چرا من مطلب اضافه ای نمیگذارم.

خب عزیزان این وبلاگ یک وبلاگ تأسیساتی است و لازمه آن گذاشتن مطالب صرفاً تأسیساتی می باشد. و کسانی که مطالبی از این دست را پیگیری می کنند مطمئناً این وبلاگ را پیدا خواهند کرد و از مطالب آن استفاده می کنند. پس لزومی به مطالب غیر نیست.

اما حالا که پستی اضافه بر مطالب یاد شده گذاشته شد. بر خود لازم میدانم درباره این بیماری منحوس که بیش از یک سال است زندگی همه مردم جهان را مختل نموده صحبتی داشته باشم.

بدون شک یکی از مهم ترین اتفاق‌های امسال همه‌گیری کروناست که تاثیر بسیار زیادی بر تمام وجوه اجتماع از اقتصاد تا روابط خانوادگی باقی گذاشته است. در اوایل همه فکر می‌کردند که این ویروس برای چند ماهی باقی خواهد ماند و سپس زندگی به روال عادی باز خواهد گشت اما با گذشت زمان و تحقیقات پزشکی بیشتر در جهان، گویا کرونا حالا حالاها مهمان ناخوانده جوامع بشری خواهد بود.

شاید مهم ترین درسی که از شیوع کرونا باید گرفت، دوباره فکر کردن به سبک زندگی انسان‌ها در کل و به ویژه خودمان باشد. اما در این میان سوال اصلی هر انسانی، چگونگی نجات جان خود و عزیزان خود از خطر این ویروس خطرناک است؟  اوایل همه‌گیری تمام دنیا به امید قطع زنجیره انتقال ویروس، سمت قرنطینه کامل پیش رفتند و بعد از آن با افزایش آثار منفی اجتماعی-روانی قرنطینه کامل برای بلند مدت ، قوانین آن به مرور کاهش یافت. در کشور ما نیز همین سیاست به گونه دیگری اجرا شد و در نوروز حتی برخی جاده‌های کشور مسدود شدند. فارغ از تصمیمات دولتمردان، تاثیر قرنطینه بر روح و روان افراد بسیار مهم است. ولی نوروز امسال مردم و مسئولین خیلی رعایت نکردند و این روند بی توجهی به بیماری و خستگی مردم از وضعیت قرنطینه و فشار اقتصادی با توجه به تعطیلی های پی در پی مراکز فروش و کار مردم سبب شده تا شاهد هیچ روند کاهشی در آمار این بیماری نباشیم.

امید است با عنایت خداوند متعال و دانش پزشکان و متخصصان که آن هم به نوبه خود از انوار الهی می باشد.هرچه سریعتر این بیماری منحوس و خانمان سوز ریشه کن شود و مردم کل جهان به زندگی عادی خود برگردند. و همه از این فشار اقتصادی رهایی یابند...

 

منبع : خودم smiley

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ ارديبهشت ۰۰ ، ۱۰:۴۵
M.Nazaripour

عایق لوله ای از مهمترین انواع عایق الاستومری جهت عایق کاری حرارتی

سلام و وقت بخیر خدمت خوانندگان محترم وبلاگ

امروز درباره یکی از کاربردی ترین انواع عایق الاستومری صحبت خواهیم کرد. عایق لوله ای الاستومری که بدون شک از پرمصرف ترین عایق های الاستومری جهت عایق کاری حرارتی می باشد. همچنان که مهندسین دریافته اند مهمترین روش هدررفت انرژی از بخش لوله ها می باشد. از این رو استفاده از عایق های جدید به جای پشم شیشه و پشم سنگ مرسوم شد. و به دلیل خواص برتر آن جایگزین بی رقیب عایق های قدیمی شد. تا از اتلاف انرژی جلوگیری شود و مهمتر از آن هزینه انرژی کسر شود.

در این بین عایق لوله ای الاستومری تولید گروه صنعتی لینکران که در نوع خود از باکیفیت ترین و خوش قیمت ترین ها می باشد را میتوان به عنوان یک عایق لوله ای مورد اعتماد به مشتریان معرفی نمود.

کنترل چگالش

در مواردی که لوله ها در دمایی پایین تر از دمای محیط کار می کنند، احتمال متراکم شدن بخار آب در سطح لوله ها وجود دارد.
کاملاً واضح است که رطوبت به ایجاد خوردگی کمک می کند (رطوبت در مجاورت هوا باعث خوردگی فلزات می شود)، بنابراین جلوگیری از تشکیل میعانات روی لوله ها مسأله ای مهم تلقی می شود.
عایق لوله ای می تواند از چگالش جلوگیری کند، زیرا دمای سطح عایق با دمای سطح لوله متفاوت خواهد بود. به شرط آنکه:
(الف) دمای سطح عایق بالاتر از دمای نقطه شبنم هوا باشد.
(ب) عایق حاوی نوعی مانع بخار آب (Water Vapour Barrier) یا کند کننده عبور آب باشد (Water Retardant) که از عبور بخار آب از طریق عایق قرار گرفته بر روی سطح لوله جلوگیری کند، چگالش اتفاق نخواهد افتاد.

 

انجماد لوله

از آنجا که برخی از لوله های آب در فضای باز یا در قسمت های گرم نشده ای قرار دارند که ممکن است دمای محیط گاهی اوقات به زیر نقطه انجماد آب کاهش یابد، به طور بالقوه ممکن است آب درون لوله ها یخ بزند. هنگامی که آب منجمد می شود، منبسط شده و این انبساط می تواند باعث ترکیدگی و خرابی سیستم لوله کشی در اشکال مختلف شود.
عایق لوله نمی تواند از یخ زدگی آب ساکن درون سیستم لوله کشی جلوگیری کند، اما می تواند زمان لازم برای یخ زدگی را افزایش دهد – در نتیجه خطر یخ زدگی لوله را کاهش می دهد – . به همین دلیل، توصیه می شود لوله های در معرض خطر یخ زدگی عایق کاری حرارتی برودتی شوند.

برای یک طول مشخص، لوله ای با قطر کوچکتر حجم کمتری از آب را نسبت به یک لوله با قطر بزرگتر در خود نگه می دارد و بنابراین آب موجود در یک لوله با قطر کوچکتر به راحتی (و سریعتر) از آب موجود در یک لوله با قطر بزرگتر یخ می زند (با فرض طول معادل).
از آنجا که لوله های دارای قطر کوچکتر خطر یخ زدگی بیشتری دارند، برای حل این مشکل، معمولاً از عایق کاری همراه با سایر روش های جلوگیری از یخ زدگی استفاده می شود (به عنوان مثال عبور کابل گرمایشی، یا اطمینان از جریان مداوم آب درون لوله).

 

صرفه جویی در مصرف انرژی

عایق کاری لوله کشی خطوط رفت و برگشت آب گرم بویلر

از آنجا که لوله کشی می تواند در دماهایی بسیار متفاوت با دمای محیط کار کند و سرعت انتقال حرارت از یک لوله به تفاوت دمای بین لوله و هوای محیط اطراف بستگی دارد، اتلاف گرما از طریق لوله می تواند قابل توجه باشد. استفاده از عایق حرارتی لوله باعث ایجاد مقاومت حرارتی و کاهش جریان گرما می شود.

ضخامت های عایق حرارتی لوله، که برای صرفه جویی در مصرف انرژی مورد استفاده قرار می گیرند با هم متفاوت است، اما به عنوان یک قاعده کلی، لوله هایی که در دماهای بسیار بالا کار می کنند جریان گرمای بیشتری دارند و برای صرفه جویی در مصرف انرژی نیازمند عایق هایی با ضخامت بیشتر هستند.

محل عبور لوله کشی نیز در انتخاب ضخامت عایق تأثیر گذار است. به عنوان مثال، در بعضی شرایط، ممکن است لوله های گرمایش در یک ساختمان عایق کاری شده نیازی به عایق کاری نداشته باشند، زیرا گرمای “اتلاف شده” (یعنی گرمای انتقال یافته از لوله به هوای اطراف) می تواند “برای گرم کردن” ساختمان مفید باشد، به این ترتیب گرمای “اتلاف شده” در نهایت در سیستم عایق کاری ساختمان به دام می افتد.
برعکس، ممکن است چنین لوله هایی عایق کاری شوند تا از گرم شدن بیش از حد یا خنک شدن غیرضروری اتاق هایی که سیستم لوله کشی از آنها عبور می کند جلوگیری شود.

 

محافظت در برابر دمای شدید

در مواردی که سیستم لوله کشی در دمای پایین یا بسیار پایین کار می کند، در صورت تماس فیزیکی افراد با سطح لوله ها، احتمال وقوع آسیب دیدگی وجود دارد. آستانه درد انسان ها با هم متفاوت است، اما چندین استاندارد بین المللی محدودیت های توصیه شده برای دمای لمس را تعیین کرده اند. اصولاً دمای سطح عایق با دمای سطح لوله متفاوت است، و از آنجا که به طور معمول سطح عایق دارای درجه حرارت “شدید” نیست، می توان از عایق لوله برای حفظ دمای لمس سطح در یک محدوده امن استفاده کرد.

کنترل سر و صدا

لوله کشی می تواند به عنوان محل عبور و راه انتقال سر و صدا از یک قسمت ساختمان به قسمت های دیگر ساختمان عمل کند (برای مثال سر و صدای حاصل از جریان فاضلاب در سیستم لوله کشی فاضلاب ساختمان).
عایق صوتی می تواند از طریق میرا کردن صدای دیواره لوله و جدا سازی صوتی در نقاطی که لوله از درون یک دیوار یا کف ثابت عبور می کند و هر در محل های تثبیت مکانیکی لوله، از این انتقال صدا جلوگیری کند.لوله کشی همچنین می تواند باعث ایجاد نویز مکانیکی شود. در چنین شرایطی، با استفاده از یک عایق صوتی به عنوان یک مانع صوتی با چگالی بالا، می توان باعث شکست صدا در دیواره لوله شد.

عوامل موثر بر عملکرد

عملکرد نسبی عایق های لوله ای مختلف برای کاربردهای خاص می تواند تحت تأثیر عوامل زیادی باشد.
عوامل اصلی عبارتند از:

• رسانایی گرمایی (“k” or “λ” value) 
• قابلیت انتشار سطحی (“ε” value)
• مقاومت در برابر بخار آب (“μ” value)
• ضخامت عایق
• تراکم

عوامل دیگری، مانند سطح رطوبت و گسستگی پیوندها، می توانند عملکرد کلی عایق لوله را تحت تأثیر قرار دهند. بسیاری از این عوامل در استاندارد بین المللی EN ISO 23993 ذکر شده است.

مواد

مواد عایق های لوله ای بسیار متنوع هستند، اما بیشتر مواد در یکی از دسته های زیر قرار می گیرند.

پشم معدنی

پشم های معدنی ، از جمله پشم سنگ و سرباره، رشته های غیر آلی فیبرهای معدنی هستند که با استفاده از چسب های آلی به هم پیوند خورده اند. پشم های معدنی قادر به کار در دمای بالا هستند و دارای عملکرد خوبی در برابر آتش هستند. از پشم های معدنی در انواع لوله ها و لوله های صنعتی که در دماهای بالاتر کار می کنند استفاده می شود.

پشم شیشه

پشم شیشه یک ماده عایق الیافی با توان تحمل حرارت بالا، مشابه پشم معدنی است. در این عایق ها رشته های معدنی الیاف شیشه با استفاده از اتصال دهنده به هم متصل می شوند.مانند پشم معدنی، از عایق پشم شیشه نیز می توان برای کاربردهای حرارتی و صوتی استفاده کرد.

فوم های الاستومری انعطاف پذیر

این فوم های لاستیکی انعطاف پذیر، از نوع فوم های سلول بسته و لاستیکی بر پایه لاستیک های NBR یا EPDM هستند. فوم های الاستومری انعطاف پذیر چنان مقاومت زیادی در برابر عبور بخار آب از خود نشان می دهند که به طور کلی نیازی به مهار کننده های اضافی بخار آب ندارند. چنین مقاومت بالایی در برابر بخار، همراه با سطح بالای انتشار پذیری لاستیک، به فوم های الاستومری انعطاف پذیر اجازه می دهد تا حتی با ضخامت های نسبتاً کم از تشکیل میعانات سطحی جلوگیری کنند.
در نتیجه، فوم های الاستومری انعطاف پذیر به طور گسترده ای در لوله های تبرید و سیستم های تهویه مورد استفاده قرار می گیرند. از فوم های الاستومری انعطاف پذیر در سیستم های گرمایش و آب گرم نیز استفاده می شود.

فوم های سخت

عایق های لوله ساخته شده از فوم سخت PIR یا PUR در بعضی از کشورها معمول هستند. عایق فوم سخت دارای کمترین عملکرد صوتی است اما مقادیر هدایت حرارتی آن کم (در حد ۰٫۰۲۱ W/m°k یا پایین تر) است، این خاصیت به ما اجازه می دهد در حالی که از ضخامت های کمتری از عایق استفاده می کنیم، قوانین مربوط به صرفه جویی در انرژی را نیز رعایت کنیم.

پلی اتیلن

پلی اتیلن یک عایق فوم پلاستیکی انعطاف پذیر است که به طور گسترده ای برای جلوگیری از یخ زدگی لوله های آبرسانی خانگی و کاهش اتلاف گرما از طریق لوله های گرمایش خانگی استفاده می شود.عملکرد آتش پلی اتیلن در ضخامت یک اینچ  معمولاً با E84 50/25 سازگار است.

شیشه سلولی

۱۰۰% شیشه در درجه اول از شن و ماسه، سنگ آهک و خاکستر سودا تولید می شود.

ایروژل

عایق ایروژل کمترین میزان رسانایی گرمایی را نسبت به سایر عایق های تجاری دارد. اگرچه در حال حاضر هیچ تولید کننده ای مقاطع لوله ای ایروژل را تولید نمی کند، اما می توان عایق رولی (پتویی) ایروژل را به دور لوله ها پیچید و به آن اجازه داد تا به عنوان عایق لوله عمل کند. استفاده از ایروژل برای عایق کاری لوله ها در حال حاضر محدود است.

محاسبات جریان گرما و مقدار R

جریان حرارت عبوری از عایق لوله را می توان با پیروی از معادلات تعیین شده در هر دو استاندارد ASTM C 680 یا EN ISO 12241 محاسبه کرد.
برای محاسبه جریان گرما، ابتدا لازم است مقاومت حرارتی  (“R-value“)برای هر لایه عایق محاسبه شود.
برای عایق کاری لوله ها، مقدار R نه تنها بر اساس ضخامت عایق و هدایت حرارتی (“k-value”) بلکه بر اساس قطر خارجی لوله و دمای متوسط ​​ماده نیز متفاوت است.

محاسبه مقاومت حرارتی در سطوح داخلی و خارجی عایق پیچیده تر است و مستلزم محاسبه ضرایب انتقال حرارت سطحی داخلی و خارجی است. معادلات این محاسبات بر اساس نتایج تجربی به دست آمده و از استاندارد به استاندارد متفاوت است (هر دو ASTM C 680 و EN ISO 12241 حاوی معادلاتی برای برآورد ضرایب انتقال گرمای سطح هستند).
تعدادی از سازمان ها مانند انجمن تولیدکنندگان عایق آمریکای شمالی و Firo Insulation برنامه های رایگان ارائه می دهند که امکان محاسبه جریان حرارت از طریق عایق لوله را فراهم می کند.

 

متن زیر را به منرله تبلیغات نگذارید و اجازه دهید تا به معرفی بهترین عایق لوله ای از دید بنده و همکاران خوبم بپردازم.

عایق لوله ای الاستومری گروه صنعتی لینکران

عایق­ حرارتی و برودتی لوله ­ای گروه صنعتی لینکران  به‌صورت پیش‌ساخته با ساختار سلولی بسته برای عایق ­کاری انواع لوله­ ها با کاربردها و جنس ­های متفاوت مانند لوله آب گرم مصرفی­،­ لوله­ های سرمایش و گرمایش مربوط به فن‌کوئل، سیستم­ های تهویه مطبوع و لوله‌های تأسیساتی استفاده‌شده و موجب صرفه‌جویی انرژی در این سیستم‌ها می‌شوند. همچنین عایق الاستومری لوله ای از زنگ زدن لوله‌های فلزی در معرض شرایط جوی نامناسب ممانعت می‌کنند.­

عایق لوله ­ای برنـد گروه صنعتی لینکران به چهار شکل ساده ، باروکش آلومینیومی ، چاک­دار و با روکش پروتکت بلک تولید می­شود که نوع ساده آن جهت عایق­ کاری در فضاهای بسته و نوع با روکش آلومینیوم با ضخامت‌های مختلف عموماً برای استفاده در محیط‌های باز به کار گرفته می‌شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با همکاران گروه صنعتی لینکران تماس بگیرید. طبق بررسی ما به نحو خوب و با صبوری پاسخگو بودند. 

 

منبع : گروه صنعتی لینکران linkran.com

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ ارديبهشت ۰۰ ، ۱۰:۱۲
M.Nazaripour

قیمت عایق الاستومری

بهترین عایق الاستومری و خوش قیمت ترین آنها تولید یک شرکت ایرانی به نام سازه پایدار الهیه است که به تفسیر درباره آن توضیح میدهیم.

 

عایق الاستومری که نوع خاصى از عایق هاى ساخته شده از ترکیبات پلیمرى الاستومریک هستند. که بر اساس خواص شیمیایى و مشخصه هاى فیزیکى در خلال روند تولید به عنوان عایق هاى حرارتى- برودتى، صوتى و … مورد استفاده قرار مى گیرند.

یک فوم الاستومری ماده ای است که خواص الاستیکی یا شبه لاستیکی از خود نشان دهد. از آنجا که انواع بسیار متنوعی از مواد الاستومریک وجود دارد، آگاهی در مورد نحوه ی کاربرد به منظور تشخیص بهترین ماده برای هر منظور خاص نقشی حیاتی دارد.

 

سازه پایدار الهیه عرضه کننده انحصاری محصولات نوین صنعت ساختمانی لینکران می باشد. محصولاتی از قبیل عایق الاستومری ، لرزه گیر و انواع ساپورت های پیش ساخته مدولار با برند لینکران، منحصرا توسط سازه پایدار الهیه به بازار صنعت و ساختمان عرضه میشود.

انواع عایق الاستومری گروه صنعتی لینکران - سازه پایدار الهیه

کارخانه لینکران، که بزرگترین خط تولید عایق الاستومری در ایران است. در شهرک صنعتی شمس آباد واقع است.  بازدید از خط تولید کارخانه، برای عموم آزاد است . برای هماهنگی بازدید با شماره تلفن های مندرج در صفحه تماس با ما مراجعه نمایید.

خط تولید عایق الاستومری لینکران در شمس آباد - سازه پایدار الهیه

فوم/اسفنج

فوم و اسفنج عموماً در یک گروه دسته بندی می شوند، و در خانواده مشابهی همان مواد فوم عایق الاستومری /پلاستیکی قرار می گیرند. زیرا ساختار سلولی یکسانی دارند. بعلاوه، معمولاً تحت مشخصات صنعتی مشابهی دسته بندی می شوند. (FMVSS/UL/MIL/ASTM و …).فوم یک محصول سبک وزن سلول باز/ بسته است. که عموماً برای عایق کاری ، فیلتراسیون و منعطف سازی مورد استفاده قرار می گیرد. معمولاً، این مواد سلولی دارای چگالی کمی هستند تا به هوا اجازه دهند، در ساختار سلولی آنها حرکت کند. بعلاوه اینکه از گذشته فوم های دارای چگالی بیشتر برای عایقکاری رطوبتی مورد استفاده قرار می گرفته اند. محصولات دارای چگالی بیشتر دارای تراکم سلولی بیشتری هستند. فوم های دارای چگالی کم و متوسط دارای تراکم سلولی کمتری هستند.

اسفنج یک ماده پلاستیکی منبسط شده است. اسفنج می تواند ماحصل پروسس موادی با فرمولاسیون چندگانه و متنوع باشد. در مقایسه با فوم ها، اسفنج ها ویژگی های مکانیکی پیشرفته تری دارند. هم اسفنج و هم فوم به اشکال ورقه ای، رولی و سایر شکل های خاص طراحی شده وجود دارند. آنها می توانند بر اساس نیاز و سفارش روکش دار یا بدون روکش ، پشت چسب دار بودن یا نبودن حساس به فشار (PSA) باشند.

در مقالات بعدی به صورت مفصل به تفاوت ها و شباهت های فوم اسفنج با مواد عایق الاستومری خواهیم پرداخت.

لاستیک

لاستیک غالباً به عنوان یک ماده  الاستومریک جامد معرفی شده است. عموماً دو نوع معمول لاستیک وجود دارد، لاستیک طبیعی و لاستیک سنتتیک. لاستیک طبیعی از درخت لاستیک به دست می آید. سایر مواد شبه لاستیکی که از منابعی به غیر از درخت لاستیک به دست می آیند غالباً به عنوان لاستیک سنتتیک شناخته می شوند.

هر چند که دقیقاً بیش از 36 نوع ترکیب لاستیکی سنتتیک وجود دارد، اما جمله آن ها بطور معمول مورد استفاده قرار نمی گیرد.

ترکیبات لاستیکی حاصل تحقیقات، توسعه و مهندسی به منظور برآورد  هم سازی بسیاری از نیازهای کاربردی شامل مقاومت در برابر مایعات، دما و فشار هستند. همچنین بسیاری از مواد لاستیکی صنعتی با درجات مختلف مقاومتی می توانند برای استفاده در ساخت پارچه های مقاوم مورد استفاده قرار گیرند.

این مواد به منظور برآورده سازی گستره وسیعی از نیازهای کاربران بطور خاص قابل طراحی و ساخت هستند.

در حول محور تحقیق و توسعه در موضوع عایق حرارتی برودتی الاستومری و عایق صوتی الاستومری ، ترکیبات لاستیکی را نیز بیشتر مورد بررسی قرار خواهیم داد. دنبال کننده مطالب عایق حرارتی برودتی بویژه انواع عایق الاستومری سازه پایدار الهیه باشید.

محافظ (EMI (Electromagnetic Interference

محافظ EMI جزو محصولاتی است که طی سالیان اخیر به منظور کمک به افزایش راندمان تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده قرار گرفته است. همانطور که استفاده و کاربرد وسایل الکترونیکی بطور چشمگیری در حال افزایش است، به طبع آن گستره وسیعی از فرکانس ها ایجاد می شود.

در خلال سال های تحقیق و توسعه، تولید کنندگان مشخص کردند که عایق های الکتریکی، محل قرار گیری تجهیزات الکتریکی و کابل ها می توانند به شکلی موثر از بروز عوارض ناشی از این فرکانس ها جلوگیری کنند.

سازمان هایی مانند CE و FCC راهکارهایی را به شکل نیازهای قانونی برای جلوگیری از ایجاد و انتشار نویز (EMI) تهیه کرده و بسط داده اند. بر همین اساس، محافظ EMI در صنایع الکترونیکی به صورت یک الزام در آمده است.

از آنجا که انواع مختلفی از طراحی های کاربردی و نیازها در این زمینه وجود دارد، انواع مختلفی از محصولات بدین منظور ساخته شده اند.

در ادامه بحث EMI و عایق الاستومری ، بررسی میکنیم که عایق الاستومری ( عایق حرارتی و برودتی ) چگونه به کمک افزایش راندمان تجهیزات الکترونیکی پرداخته است.

سیر تکاملی فوم الاستومریک

سیر تکاملی فوم الاستومری سلول بسته در سال های اولیه قرن بیستم روی داد، و تأثیر شگفت آوری بر صنایع عایق گذاشت.

مهمترین دلیل این مسأله مقاومت رطوبتی بسیار بالای فوم الاستومری بود که ماه عسل ساختاری سلولی متشکل از میلیون ها سلول است. که سدهای کوچکی با خاصیت مقاومت در مقابل عبور مایعات ایجاد می کنند. این خصیصه نه تنها پیامدهای ناشی از رطوبت (مانند کپک زدگی) را به حداقل می رساند، بلکه ثبات و افزایش عمر عملکرد دمایی را تضمین می کند.

فوم الاستومری سلول بسته نفوذ پذیری بسیار کمی در مقابل بخار آب داشته و در مقابل جذب رطوبت مقاوم است، بنابراین وجود رطوبت در سیستم های تهویه مطبوع (HVAC)، لوله کشی و برودتی سبب کاهش و تضعیف عملکرد آن نمی شود.

در ادامه این مقاله بطور دقیق تمرکز روی عایق الاستومری و بررسی جزء به جزء خصوصیات عایق الاستومری خواهیم پرداخت. سازه پایدار الهیه به همراه شرکت فن آوران نصب تاسیسات پارسیان ( فن تاپ ) با افتخار اولین عایق الاستومری صد در صد ایرانی را به بازار ساختمان و صنعت ایران تقدیم میکند. عایق الاستومری لینکران قابل رقابت با بهترین برندهای تولید عایق الاستومری در سطح جهان، آماده تامین نیازهای عایق کاری پروژه های شما هم میهنان عزیز می باشد. عایق الاستومریک لینکران، در زمینه عایق حرارتی برودتی و همچنین عایق صوتی کاربرد دارند. عایق حرارتی برودتی الاستومری ، به دو صورت رولی و لوله ای تولید می شوند. مورد بعدی عایق صفحه ای ( عایق پنلی ) است که بیشتر برای عایق صوتی در ساختمان و صنعت مورد استفاده قرار میگیرند.

تاریخچه عایق الاستومری

عایق الاستومریک در دهه 1950 گسترش یافت. معرفی آن و سایر مواد پایه پلیمری به عنوان مهم ترین جابجایی صنعتی از مواد طبیعی نظیر چوب پنبه به مواد سنتتیک و شیمیایی تلقی می شود.

استفاده از عایق حرارتی برودتی الاستومریک به سرعت در سطح جهان عمومیت پیدا کرد . یکی از دلایل اولیه این رشد سریع نیاز به انواع سدهای رطوبتی ( مانند عایق رطوبتی ) برای جلوگیری از نفوذ رطوبت بود. در دسترس بودن عایق حرارتی برودتی الاستومری به اشکال مختلف (عایق رولی، ورقه ای و لوله ای) افزایش یافت، بنابراین جنبه استفاده همگانی از این عایق ها بخصوص در موارد لوله کشی و کانال کشی  سیستم های تبرید گسترش یافت. عایق الاستومری جایگزین ساده تری به جای سایر مواد و مصالح انواع عایق حرارتی برودتی دیگر  بودند زیرا می توانستند به شکلی مطمئن به گستره وسیعی از سطوح متصل شوند، نصبشان راحت بود و عملکردشان بر اثر رطوبت یا پارگی های مختصر مختل نمی شد.

عایق الاستومری لینکران - سازه پایدار الهیه

به دلیل آگاهی از تأثیر آنها بر افزایش کیفیت هوای داخلی (IAQ)، تقاضا برای فوم الاستومریک طی فقط 2 دهه به شدت افزایش یافت. از آنجا که فوم الاستومریک فاقد فرمالدیید یا فیبر بود و حاوی مقادیر بسیار کمی ترکیبات آلی فرار (VOC) بود، به شدت مورد تأیید طرفداران محیط زیست و کیفیت هوا قرار گرفت. به دلیل عدم تولید ذرات، سطح صاف و مقاومت رطوبتی، فوم الاستومری باعث رشد کپک نمی شود. چون کپک از مخرب ترین و مشکل ساز ترین موارد برای عایق حرارتی برودتی و سایر عایق ها محسوب می شود.

پروسه تولید عایق الاستومری لینکران

سه جزء اصلی در ساخت عایق فوم سلول بسته الاستومریک مورد استفاده قرار می گیرند:

  • مخلوط لاستیک سنتتیک، که عموماً لاستیک نیتریل بوتادین (NBR) و/یا دی ان مونومر اتیلن- پروپیلن (EPDM) است.
  • پلی وینیل کلراید (PVC)
  • یک عامل شیمیایی کف کننده

پروسه ساخت عایق الاستومری به شکل زیر انجام میپذیرد:

در کارخانه تولید عایق الاستومری لینکران این اجزا که در بالا ذکر شد، در یک میکسر بزرگ که معمولاً 500 پوند یا بیشتر وزن دارد با هم ادغام می شوند.

خط تولید عایق الاستومری سازه پایدار-لینکران

سپس مخلوط وارد دستگاه اکسترودر می شود تا به شکلی که معمولاً لوله ای یا ورق مسطح است درآید.

خط تولید عایق الاستومری سازه پایدار-لینکران

بعد از این مرحله در یک کوره تا دمای مشخصی گرم می شود، این پروسه سبب می شود تا عامل شیمیایی کف کننده از جامد به گاز تبدیل شود.

خط تولید عایق الاستومری سازه پایدار-لینکران

زمانی که این اتفاق رخ می دهد، هزاران سلول هوایی کوچک شکل می گیرند. سپس محصول به آرامی خنک می شود تا اطمینان حاصل گردد که این سلول ها نشکسته و سالم باقی بمانند و ساختار ماده سلول بسته را حفظ کنند.

افتتاحیه خط تولید عایق الاستومری سازه پایدار الهیه - لینکران

سپس محصول نهایی به اندازه های لازم برش خورده و بسته بندی می شود.

فوم الاستومریک بدون استفاده از کلروفلوروکربن (CFC) و هیدروکلروفلوروکربن (HFC) ساخته می شوند، بنابراین به محیط زیست آسیبی نمی رسانند. که در ادامه مفصلا در مورد زیست محیطی بودن عایق الاستومری صحبت خواهیم کرد.

عایق الاستومری

کاربردهای معمول

عایق الاستومری سلول بسته از زمان اختراعش در سال 1954 به شکلی موفقیت آمیز به عنوان عایق لوله مورد استفاده قرار گرفته است. عایق الاستومری در گستره وسیعی از اشکال و ضخامت ها وجود دارد. عایق الاستومری می تواند به سادگی برای پوشش اطراف انواع تجهیزات برش کاری شود، از لوله های معمولی گرفته تا چیلرهای صنعتی بزرگ. فوم الاستومری سلول بسته متنوعی وجود دارد. که دارای تمامی کدها و استانداردهای مورد نیاز، مقاوم در برابر حریق و ضد صدا بوده و استانداردهای عملکردی لازم برای گستره وسیعی از کاربردها را دارا می باشند. که شامل موارد زیر است:

  • لوله های سیستم تبرید، خطوط آب سرد و گرم و لوله های آب سرد چیلر
  • اجزای سیستم های تهویه مطبوع (HVAC)
  • سیستم های کانال کشی در فضاهای بسته یا باز
  • چیلرها
  • سیستم های مکانیکی در صنایع، صنایع داروسازی، صنایع دریایی و کشتی سازی و زیردریایی
  • تأسیسات خورشیدی

پیشرفت های اخیر عایق الاستومری در ایران

طی سالیان اخیر، پیشرفت های زیادی در زمینه تولید مواد اولیه عایق الاستومری (فوم الاستومریک) صورت گرفته که آن را برای مصارف خاص و سفارشی مناسب ساخته است.

پیشرفت عایق الاستومری در ایران

برخی از پیشرفت های عایق حرارتی برودتی و عایق صوتی الاستومری شامل موارد زیر است:

  • تولید فوم های غیر هالوژنی مناسب برای پوشش فولاد زنگ ناپذیر در دماهای بالا (تا 250 درجه فارنهایت)
  • فوم های دما بالا برای کار در دمای تا 300 درجه فارنهایت
  • وجود رنگ های متنوع که هزینه های مرتبط بر پرایمر و نقاشی در فضاهای بسته را کم می کند.
  • محصولات لمینت شده برای فضای باز یعنی جایی که عایق در معرض تابش اشعه UV، هوای آزاد و صدمات فیزیکی قرار دارد.

احتمالاً یکی از مهمترین مزایای فوم الاستومری پیشرفت جدید آن به منظور امکان استفاده از مواد آنتی میکروبیال در ترکیب آن می باشد.

مشخصات عایق الاستومری سازه پایدار الهیه

مجموعه گروه صنعتی لینکران و سازه پایدار الهیهمجموعه گروه صنعتی لینکران و سازه پایدار الهیه

انواع عایق کاری

گستره وسیعی از مواد عایق کاری، سطوح و تجهیزات برای استفاده در سیستم های مکانیکی وجود دارند. به دلیل تغییرات مداوم محصولات موجود، ساخت و گسترش محصولات جدید و حذف گروهی از محصولات، این فهرست به طور مداوم در حال تغییر است.

• عایق های سلولی (Cellular Insulation)

 

• عایق های فیبری (Fibrous Insulation)

 

• عایق های بازتابنده (Reflective Insulation)

 

 

مزایای عایق کاری با عایق الاستومری لینکران

یک سیستم عایق الاستومری که به درستی  نصب شده باشد، دارای مزایای آنی و طولانی مدت است.

عایق الاستومری

عایق کاری صوتی و حرارتی برودتی ، علی الخصوص با عایق الاستومری از افراد، تجهیزات و سیستم های شما حفاظت کرده و هزینه ها به میزان چشم گیری کاهش می دهد.

  • کاهش هزینه های انرژی
  • جلوگیری از تقطیر رطوبت
  • کاهش ظرفیت و اندازه تجهیزات مکانیکی
  • افزایش ضریب عملکرد
  • کاهش انتشار آلاینده ها
  • ایمنی و محافظت از افراد
  • عملکرد صوتی (کاهش میزان نویز)
  • حداکثر بازگشت سرمایه
  • ایجاد ظاهر بهتر
  • محافظت در برابر حریق
  • صرفه جویی در مصرف انرژی

طراحی و نصب دقیق و مناسب عایق حرارتی برودتی به سرعت نیاز به انرژی را کاهش می دهد. و سبب صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. عایق الاستومری می تواند در لوله ها و سطوح گرم، اتلاف گرما را تا %95 کاهش یابد. که متقابلا با کاهش اتلاف گرما، هزینه های انرژی به شدت کاهش پیدا میکند.

همچنین عایق الاستومری سبب حفاظت از محیط زیست می شود. مقادیر بسیار زیادی انرژی از شیرآلات و لوله های بدون عایق حرارتی و برودتی یا عایق معیوب تلف می شود.

ارزیابی صرفه جویی در مصرف انرژی

یک ارزیابی انرژی در مورد مکان هایی که در آن ها عایق حرارتی برودتی می تواند صرفه جویی در مصرف و هزینه های انرژی را به دقت مستند سازی کند و پتانسیل صرفه جویی توسط یک عایق را محاسبه کند. عایق کاری یک راهکار سریع برای بازگشت سرمایه از طریق کاهش هزینه های انرژی است.

عایق الاستومری سازه پایدار

افزودن عایق الاستومری می تواند به شکلی معنادار هزینه های مصرف انرژی را در بخش ساختمان های صنعتی و تجاری کاهش دهد. عایق کاری یک سرمایه گذاری کم خطر است زیرا صرفه جویی در مصرف انرژی و بازگشت سرمایه می تواند با دقت بالایی محاسبه شود. عایق الاستومری کاری یکی از فن آوری هایی است که بازگشت سرمایه از طریق آن بسیار قابل قبول تر از خرید بسیاری از تجهیزات یا نگهداری بدین منظور است. اگر سیستم عایق کاری به درستی نگهداری شود این صرفه جویی در کل عمر عایق ادامه خواهد داشت.

کنترل تقطیر به وسیله عایق الاستومری

عایق با کند کردن بسیار خوب بخار روند تقطیر را کنترل کرده و از خوردگی لوله های سرمایشی، کانال ها، چیلرها و کفشورهای بام جلوگیری می کند. به منظور حفظ دما بالای نقطه شبنم در دمای محیط بایستی ضخامت عایق الاستومری به اندازه مورد نیاز باشد. حفظ دمای سطحی بالاتر از نقطه شبنم سبب پیشگیری از صدمات ناشی از رطوبت به مصالح ساختمانی، پیشگیری از رشد قارچ و کپک و کاهش هزینه انرژی مصرفی چیلرها و تجهیزات تبرید    می شود.

ضخامت های مختلف و دقیق عایق الاستومری

حال سوال اینجاست  که چگونه عایق الاستومری به کنترل تقطیر کمک می کند؟

زمانی که سیستم لوله کشی و تجهیزات در دمایی پایین تر از دمای محیط کار می کنند، رطوبت موجود در هوا در سطح یا داخل عایق یا روی سطح لوله سرد تقطیر یا منجمد می شود. مگر این که سیستم توسط ضخامت مناسب و کافی کند کننده های تقطیر محافظت شده باشد. اگر عایق مرطوب شود می تواند باعث خوردگی و بی اثر شدن عایق شود. مشخص کردن ضخامت کافی عایق الاستومری با یک سیستم کند کننده بخار موثر مهمترین مسأله در طراحی سیستمی است که تقطیر را در سطح و درون عایق الاستومری اجرا شده بر روی لوله های سرمایشی، چیلرها و زهکش های بام کنترل می کند. ضخامت کافی عایق الاستومری بدین منظور مورد نیاز است تا دمای سطح عضو را بالاتر از حداکثر دمای ممکن نقطه شبنم حفظ کند تا از تقطیر بخار بر روی سطح جلوگیری کند. یک سیستم کند کننده بخار موثر به منظور محدود کردن انتقال رطوبت بین سطوح، اتصالات، درزها، بست ها و ساپورت ها مورد نیاز است. با کنترل تقطیر، طراح سیستم می تواند پتانسیل های زیر را کنترل کند:

  • کاهش نیاز سیستم به تعمیر و نگهداری و افزایش ضریب عملکرد
  • رشد کپک و مسایل بهداشتی ناشی از تقطیر آب
  • خوردگی لوله ها، شیرآلات و اتصالات ناشی از تجمع آب درون سیستم عایق کاری

 

کنترل پروسه با عایق کاری

  • حفظ دمای پروسه، بهینه سازی کیفیت محصولات و بهینه سازی ایمنی در حین کار
  • حفاظت از محیط زیست با کاهش انتشار آلودگی از طریق کاهش تولید گازهای گلخانه ای با عایق کاری مناسب و کارآمد. کاهش مصرف انرژی به معنی کاهش آلاینده ها است (ذرات آلاینده، SOX, NOX, CE, VOC، مونواکسید کربن، جیوه و …).
  • عایق کاری مصرف انرژی را کاهش می دهد. این بدان معنی است که سوخت فسیلی کمتری برای تولید همان میزان انرژی باید سوزانده شود. به طبع آن، ورود مقادیر گازهای آلاینده نظیر دی اکسید کربن و دی اکسید گوگرد به اتمسفر کاهش می یابد. از آنجا که دی اکسید کربن یکی از اصلی ترین گازهای گلخانه ای است نقش به سزایی در گرمایش زمین دارد، و دی اکسید گوگرد عامل اصلی بارش باران های اسیدی است، عایق کاری نقشی اساسی در حفاظت از محیط زیست ایفا می کند.

ایمنی در برابر حریق

عایق ها در ترکیب با سایر مواد و مصالح در سیستم های ایمنی در برابر حریق کانال های هوا و سایر تأسیسات مکانیکی و الکتریکی کاربرد دارند.

 

عایق الاستومری

در بهینه سازی شکل ظاهری عایق الاستومری، پوشش عایق الاستومری بر روی کانال ها و لوله کشی های در معرض دید، ظاهر زیباتری به ساختمان می دهد.

کنترل میزان نویز و صدای اضافی با عایق کاری

یک سیستم عایق کاری خوب از راه های زیر به کاهش نویز و صدای اضافی کمک می کند:

  • جذب صدای منتشر شده
  • از بین بردن صدای اضافی تولید شده از تجهیزات در کاربردهای صنعتی
  • بهینه سازی محیط کار و روحیه کارکنان و ارتباط آنان; این یکی از مزایای سیستم عایق کاری با عایق الاستومری است. که حقیقتا نمی تواند با معیارهای مالی سنجیده شود، اما می دانیم که اتفاق می افتد. سر و صدای اضافی مشخصاً می تواند سلامتی و کارآیی افراد را کاهش دهد.  این در حالیست که عایق الاستومری می تواند میزان صدای محیط کار را در حد استاندارد حفظ کند. محیط های صنعتی می توانند فوق العاده پر سر و صدا باشند. اگر کنترل صدا به درستی انجام نشود این مسأله می تواند مشکلات اساسی برای سلامتی افراد ایجاد کند. بعلاوه، صدای تولید شده توسط تجهیزات، لوله ها، سیستم های تهویه مطبوع، تلفن ها، رادیوها و حتی مکالمات افراد یکی از دلایل اصلی نارضایتی افراد از محل کارشان است.

عایق الاستومری، میزان سر و صدای اضافی داخلی و خارجی را با جلوگیری از انتقال صدای خارج به داخل ساختمان و جذب صداهای موجود در داخل ساختمان کاهش می دهد.

چرا و چگونه از عایق الاستومری برای کنترل صدا استفاده می شود

تضعیف صدا، یا محدود سازی گسترش صدا از فضایی به فضای دیگر، نیازمند به کار گیری مواد و مصالح خاص و استاندارد عایق کاری به منظور محدود سازی و کاهش صدای تولید شده از منابع صدا و شکل دهی یک سد صوتی بین منبع صدا و محیط اطراف آن می باشد.

هدف از استفاده از مواد و مصالح کاهنده صدا

    • کاهش سطح صداهای آزار دهنده تولید شده توسط ماشین آلات، تجهیزات، خطوط لوله و …
    • کاهش سطح صدای کلی موجود در محیط
    • ایجاد محیط کاری بهتر
    • استاندارد سازی سطوح صدا بر اساس استانداردهای موجود مانند EPA, OSHA

عایق رولی الاستومری لینکران - سازه پایدار الهیه

بهینه سازی فضا با عایق الاستومری

یک سیستم وقتی توسط عایق الاستومری عایقکاری میشود، آنگاه عایق الاستومری :

  • ظرفیت و اندازه تجهیزات مکانیکی را کاهش می دهد.
  • هزینه اولیه تجهیزات را کاهش می دهد.
  • فضای مورد نیاز برای تجهیزات را کاهش می دهد.
  • حداکثر بار الکتریکی مورد نیاز برای مصارف صنعتی و تجاری را کاهش می دهد.

مقایسه مشخصات فیزیکی محصولات عایق کاری، فوم الاستومریک سلول بسته و فایبرگلاس

برای استفاده در دماهای پایین تر از دمای محیط، مانند آب چیلر، سیستم های انجماد و هر جا که امکان نفوذ آب و تقطیر وجود داشته باشد، و همچنین برای کاربردهایی مانند مسیر آب چیلر، سیستم های تبرید، HVAC، آب سرد و گرم مصرفی از دمای -170 تا +100 درجه سانتی گراد عایق الاستومری یک انتخاب ایده آل است. با استفاده از عایق الاستومری دمای عملکرد می تواند بطور محدود تا +135 درجه سانتی گراد افزایش یابد.

چارت زیر مشخصات فیزیکی محصولات عایق کاری ساخته شده از فوم الاستومریک را با فایبرگلاس مقایسه می کند.

عایق فایبرگلاس همیشه نیازمند یک غلاف است، ضخامت معمول توصیه شده برای آنها حداقی یک اینچ بوده و ضخامت های بیشتری هم دارند.

وجود تفاوت در ترکیبات و ساختار و عدم نیاز به غلاف تفاوت کلیدی بین فوم الاستومری انعطاف پذیر و فایبرگلاس است. فوم الاستومریک همانطور که از نامش پیداست حالت الاستیک و انعطاف پذیر دارد، از این رو از عایق الاستومری برای استفاده جهت عایق کاری تأسیسات و اتصالات بسیار کارآمد است.

دمای عملکرد از -130 تا +100 درجه سانتی گراد این امکان را ایجاد می کند که در گستره ای بسیار وسیع کاربرد داشته باشند. فوم های الاستومریک در بیشتر فضاهای داخلی داخلی نیازمند غلاف نیستند. از طرف دیگر محصولات ساخته شده از فایبرگلاس طبیعتاً خشک و محکم هستند .و به همین دلیل ساختار عایق کاری را بسیار محکم می کنند اما در مقابل لرزش ها، حرکت و انبساط و انقباض های ناگهانی مقاوم نیستند. عایق فایبرگلاس برای دماهای تا +400 درجه سانتی گراد مناسب است، یا جایی که عایق کاری نیازمند استحکام زیاد است.

مشخصات دمایی عایق الاستومری حتی در دماهای انجماد بسیار بهتر از فایبرگلاس است. نصب آنها راحت است. و این اطمینان را ایجاد می کند. که کلیه درزها و اتصالات به خوبی عایق شده اند تا از تقطیر یا یخ زدگی پیشگیری شود.

عملکرد عایق حتی در مواجهه با لرزش، حرکات یا انبساط و انقباضات ناگهانی کاملاً حفظ می شود.

محصولات فایبرگلاس در ضخامت های یک اینچ و بالاتر اما با محدودیت های خاص خود تولید می شوند. اما عایق الاستومری در گستره وسیعی از مشخصات و ضخامت ها (از 3mm تا 75mm) تولید می شوند. این مسأله به شکلی چشمگیر زمان نصب و نیاز به نیروی انسانی اضافی را کاهش می دهد. فوم های الاستومریک به صدمات ناشی از حمل و نقل حساس نیستند و تقریباً هیچ زمانی بر اثر صدمات ناشی از حمل و نقل شاهد از بین رفتن آنها نیستیم.

خاصیت ذاتی کند کنندگی تبخیر

به عنوان نکته پایانی، بایستی تأکید شود که عایق الاستومری بدون نیاز به غلاف اضافی در فضای بسته قابلیت بسیار بالایی در کند کردن تبخیر دارد. ممکن است این عایق ها برای کاربرد در فضای باز نیازمند غلاف باشند. غلاف گذاری مرحله دوم حفاظت در برابر رطوبت و بخار است.

مزیت دیگر عایق الاستومری انعطاف پذیری بالا، فیبری نبودن، متخلخل نبودن، مقاومت در برابر لرزش و شوک های دمایی بدون ترک خوردگی می باشد و نصب آنها نیازمند ابزار یا لباس خاصی نیست.

آنها می توانند پیش ساخته باشند یا به سادگی در محل اجرا ساخته شوند. در رنگ های سیاه، خاکستری یا سفید موجود هستند و می توانند به منظور زیباتر شدن رنگ آمیزی شوند. به شکل ورقه ای، لوله های یا سایر شکل های دلخواه قابل عرضه هستند که همین دلیل باعث صرفه جویی در هزینه های اولیه و سهولت نگهداری آنها می شود.

و در نهایت نصب آنها ساده و بی دردسر است.

 

منبع: سازه پایدار الهیه sazehpaidar.com

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ ارديبهشت ۰۰ ، ۱۴:۰۸
M.Nazaripour