سیستم ساپورت تأسیسات
ساپورت تاسیسات و بست لوله های تولیدی گروه صنعتی لینکران سیستمی پیش ساخته یا مدولار است. ساپورت تاسیساتی لینکران با ویژگی های منحصر به فرد خود که در ادامه همین صفحه مورد بررسی قرار می دهیم ، جایگزین بسیار مناسبی برای سیستم سنتی نبشی و ناودانی در اجرای ساپورت مکانیکی و الکتریکی می باشد.
سرعت و روال ساخت و ساز های عظیم در سطح جهان، هر چه بیش از پیش سیستم ساپورتینگ سنتی در بخش تاسیسات را نیازمند بررسی مهندسی و بازنگریی اساسی تر می کرد.
این مهم چاره ای نیاز داشت که در گرو تغییر نگرش جامعه مهندسین اعم از مشاورین، پیمانکاران و کارفرمایان محترم را طلب می کرد. ضمن اینکه بحث هزینه ها همیشه مد نظر بوده و باید راه حلی با کیفیت در عین حال مقرون به صرفه پیدا میکردند. سیستم ساپورت تاسیسات به صورت ساپورت مدولار و پیش ساخته همان راه حلی بود که همه مهندسین در موردش اتفاق نظر داشتند . سیستمی بدون نیاز به جوشکاری با تحمل بار به مراتب سنگین تر و..
البته توجه ویژه ای نیز از لحاظ مالی-هزینه ای هم ساپورت مدرن تاسیسات شد. بررسی های دقیق پارامترهای مختلف نشان می دهد که این سیستم به مراتب خیلی به صرفه تر از سیستم سنتی می باشد.
گروه صنعتی لینکران با توجه به سابقه ای که در زمینه عملیات ساپورتینگ دارد به این نقطه از تولید مصالح و تجهیزات نوین صنعت ساختمان علی الخصوص ساپورت پیش ساخته تاسیسات رسیده است که بواسطه تنوع فراوان در محصولات تولیدی ، تمام نیازهای تاسیسات صنعت و ساختمان پیش بینی شده و قابل تامین است.
ساپورت تاسیسات چیست و چه تعریفی دارد ؟
ساپورت تأسیسات در صنعت واقع نوعی نگهدارنده معرفی میشود. که در پروژه های گوناگون تاسیساتی به کار گرفته می شود. ساپورت های پیش ساخته تاسیسات لینکران ، نصب و نگهداری تاسیسات را تسهیل می بخشد .از دیگر مزایای اصلی ساپورت تاسیسات، می توان به افزایش طول عمر مفید و کارآمدی هر چه بیشتر تجهیزات تاسیساتی نام برد. ساپورت تاسیساتی لینکران، با توجه به نوع کاربری آن در پروژه، در انواع مختلفی تولید می شود. در ادامه به بررسی و تعریف چند مورد از دستاوردهای بزرگترین تولید کننده ساپورت های تاسیساتی می پردازیم.
تقسیم بندی اجزای مختلف ساختمان
اجزای سازه ای: که شامل فونداسیون، تیرها، ستون ها، دیوارهای حائل و برشی، بادبندها، انواع و اقسام کف های سازه ای و ... هستند. و وظیفه تحمل و انتقال بارهای موجود در ساختمان را دارند.
اجزای معماری : که شامل دیوارهای جداکننده، سقف های کاذب، کف سازی ها، اندودها و... است. هربخش ساختمان که جزئی از ابنیه به شمار می رود ولی اعضای غیرسازه ای (غیر باربر) هستند.
تاسیسات ساختمان : که شامل انواع لوله ها، کانال های هوا (گرد یا مستطیلی)، سینی های کابل، لوله های برق و ... هستند. وظیفه انتقال انرژی و سیالات به قسمت های مختلف ساختمان را به جهت استفاده و رفاه حال ساکنین بر عهده دارند.
با توجه به نحوه طراحی و جانمایی تاسیسات که توسط تیم طراحی الکتریکال و مکانیکال انجام می شود، ممکن است به صورت قائم یا افقی از قسمت های مختلفی از ساختمان عبور کنند. به منظور اینکه این لوله ها، سینی ها و کانال ها در محلی که برای آنها در نظر گرفته شده است، مستقر شوند. و وظیفه خود را انجام دهند.
برای این فرآیند نیاز به سازه ها و اتصالاتی است که این تاسیسات را به اعضای سازهای متصل کنند. و بارهای ثقلی و جانبی ناشی از آن ها را تحمل نمایند. اصطلاحاً به این نوع سازه ها ساپورت تاسیسات گفته می شود. که در واقع ترجمه تحت اللفظی این واژه نیز کاملا گویای کاربرد آن می باشد.
تقسیم انواع ساپورت تاسیساتی :
- ساپورت سنتی : این سازه ها با استفاده از نیم رخهای فولادی ساختمانی مانند نبشی، ناودانی، تیرآهن و ... میلگردها (غالباً به عنوان آویز از سقف) و جوشکاری ساخته و نصب می گردند. و برای نگهداشتن لوله روی ساپورت از بستهای ساده کرپی (U-Bolt) استفاده میشود.
- ساپورت پیش ساخته یا مدولار : این سیستم شامل پروفیل های C-Channel یا U-Channel سوراخدار گالوانیزه است. که با استفاده از ادوات اتصال مخصوص به خود و پیچ و مهره و بدون نیاز به هیچ گونه عملیات جوشکاری قابلیت متصل شدن به هم و تشکیل اشکال مختلف سازهای را دارند.در این سیستم از رادهای گالوانیزه تمام رزوه نیز برای آویز گرفتن از سقف استفاده میشود.
مهره قفل شونده
یکی از مهمترین قطعاتی که بین سیستم سنتی و مدولار تفاوت ایجاد می کند، مهره قفل شونده است. که در برندهای مختلف اسامی مانند Easy Lock یا Saddle دارد. به طور کلی این قطعه شامل یک لقمه فولادی از درون رزوه شده به همراه یک قسمت فلزی به عنوان نگهدارنده یا Holder است. این قطعه کاملاً متناسب با ابعاد و جزئیات مقطع پروفیل در ناحیه جدار باز آن طراحی می شود. لذا قابلیت نصب در هر نقطه روی جدار باز پروفیل و جابجایی در راستای طول پروفیل را دارد که با سفت کردن پیچی درون رزوه آن و درگیری دندانه های مهره قفل شونده و پروفیل با یکدیگر، در همان نقطه به صورت ثابت قرار می گیرد.
جهت نصب و الحاق ساپورت سنتی به اعضای سازهای نیز با توجه به شکل ساپورت و نوع آویزها از انواع انکرهای مکانیکی در صورت اتصال به بتن استفاده می شود. در غیر این صورت قطعاتی به نام Beam Clamp جهت اتصال به مقاطع فولادی موجود در سازه به کار می افتند. امروزه در دنیا شرکت های زیادی در زمینه تولید و ارائه قطعات سیستم ساپورت مدولار مشغول به فعالیت هستند.
منبع : فن آوران نصب تأسیسات پارسیان