عایق صوتی و معرفی بهترین نوع آن
عایق صوتی و معرفی بهترین نوع آن
سلام و وقت بخیر خدمت همراهان وبلاگ
امروز درباره یکی از معضلات مهم بشر در دوران مدرنیته و پیشرفت تکنولوژی صحبت خواهیم کرد.
سروصدا و آلودگی صوتی یکی از مشکلاتی است که در دوران جدید همه انسان ها به طرق مختلف با آن روبرو هستند. از این رو مهندسین با توجه به نوع و میزان موج های آلودگی صوتی اقدام به تولید مصالحی نموده اند که در مقابل سروصدا مقاومت خوبی داشته باشند.
عایق صوتی
عایق صوتی الاستومری محصولی است. که در دنیای مدرنیته و پیشرفت تکنولوژی و با وجود سروصداهای آزاردهنده و مزاحم بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
از ساده ترین انواع آلودگی های صوتی میتوان به صدای عادی وسایل نقلیه در خیابان تا صدای موسیقی که از همسایگان میشنویم. و صداهای نامطلوب دیگری که انسان را مورد آزار قرار میدهد. اشاره نماییم.
پس با توجه به این موارد و جهت خلاصی از شر صداهای مزاحم، مهندسین به لزوم استفاده از عایق های صوتی برای تجهیزات مختلف پی بردند.
تاریخچه عایق صوتی
به صورت عرفی بهترین نوع از عایق های صوتی جهت مهار آلودگی صدا در زمان گذشته عایق پشم سنگ بود.
با توجه به پیشرفت های محسوس علمی در زمینه مواد و تجهیزات، محققین به پیشرفتی چشمگیر در زمینه تولید عایق رسیده اند. که هم میزان جذب صدای بالاتری دارند. و هم از طرفی به فضای زیست محیطی آسیب کمتری وارد می نمایند. از جمله این عایق ها میتوان به عایق صوتی الاستومری اشاره نمود.
خواص عایق الاستومری صوتی
جنس این نوع از عایق های صوتی EPDM می باشد.
عایق های صوتی الاستومری خاصیتی دوگانه از خود نشان می دهند. به این شکل که هم با توجه به مقاومت دمایی بالای آن ، عایق حرارتی به حساب می آید. و هم خاصیت صداگیری بالایی دارد. همچنین سطح روی عایق الاستومری در دو طرف آن کاملا متفاوت می باشند. یک سمت آن صاف و سمت دیگر به شکل شانه های تخم مرغ و شش وجهی های منظم است. که صداهای آزاردهنده با برخورد به دیواره شش ضلعی ها شکسته می شوند. و از انتشار آنها جلوگیری می شود. به طور کلی فرورفتگی های داخل شانه تخم مرغی با شکست صداها از رخ دادن پدیده رزنانس جلوگیری نموده و صدای منتشر شده را تحلیل می دهد.
انواع عایق الاستومری صوتی به لحاظ ماهیت و ساختار
بدین شکل که به جای استفاده از طرح شانه تخم مرغی، از طرح های دیگر عایق مانند هرمی، مکعبی و موارد مشابه با خصوصیات منحصر به فرد استفاده شود. همچنین علاوه بر مبحث فرم و ساختار ، مباحث دیگری مانند ضخامت و دانسیته نیز از مهمترین ویژگی های عایق می باشند. و روشن است که هرچقدر میزان ضخامت و تخلخل عایق الاستومری بیشتر باشد. میزان صداگیری نیز بیشتر است.
دسته بندی های عایق صوتی
به لحاظ ضروریات محل استفاده و درخواست مصرف کنندگان، عایق صوتی در دسته بندی های مختلفی مانند عایق پشم سنگ ، عایق اسفنجی ، عایق الاستومری صوتی و عایق پلی اورتان دسته بندی می شوند.
منبع : سازه پایدار الهیه sazehpaidar.com